Vulva intra-epithelial neoplasi

Hvis du har en vedholdende kløe i vulva eller anden vedvarende symptom på vulva, så se din læge. Det kan være en tilstand, der kaldes vulva intra-epithelial neoplasi (VIN). Dette er en hudlidelse af vulva. Det er ikke kræft. Men det er klassificeret som en præcancer tilstand, som i nogle kvinder VIN (efter flere år) kan udvikle sig til vulva cancer. VIN kan ramme enhver kvinde, men er ualmindeligt under 40 år. Behandling for at rydde VIN er normalt tilrådes. Målene for behandling omfatter at lette symptomer, og at forhindre det udvikle sig til vulva cancer.

Vulva er den eksterne genitale område af den kvindelige. Det omfatter:

 • De store skamlæber. Disse er i realiteten store hudfolder.
 • De små skamlæber. Disse er mere sarte hudfolder lige inden de store skamlæber.
 • Klitoris - et lille orgel involveret med seksuel ophidselse.
 • Tiny kirtler, de mest fremtrædende er den Bartholins kirtler.
 • Indgangen til urinrøret - røret hvorigennem urinen ledes fra blæren.
 • Indgangen til vagina.

Vulva intra-epithelial neoplasi (VIN) er en hudlidelse, der påvirker vulva. Hvad sker er, at de celler i huden af ​​en del eller flere dele, af vulva bliver unormal og ændre på deres udseende. Det kaldes VIN som:

 • Vulva betyder påvirker vulva.
 • Intra-epitel betyder, at betingelsen er begrænset til inden for de hudceller (epitel er et medicinsk ord for det øverste lag af huden).
 • Neoplasi betyder unormal vækst eller proliferation af celler.
Vulva intra-epithelial neoplasi. Hvad er vulval intra-epithelial neoplasi?
Vulva intra-epithelial neoplasi. Hvad er vulval intra-epithelial neoplasi?

Bemærk: VIN er ikke en cancer. Ordet neoplasi er undertiden bruges, når man taler om forskellige kræftformer, men dens strenge definition er en unormal spredning af celler. Med VIN cellerne er ikke kræft.

Men i tiden, bliver cellerne i VIN i visse berørte kvinder kræft. Så er VIN klassificeres som en præcancer tilstand. (Dette svarer til de unormale celler, der findes i nogle kvinder efter screening for livmoderhalskræft -. Tidligere kaldt celleprøve De unormale celler, der kan findes i denne situation er også normalt forstadier og faktisk ikke kræft.)

VIN kan udvikle sig overalt på vulva. Et plaster, eller mere end et plaster på VIN kan udvikle sig i forskellige dele af vulva.

VIN er opdelt (klassificeret) i tre grupper:

 • VIN, sædvanlige type. Der er forskellige undertyper af dette, men dybest set, er årsagen til alle disse undertyper forbundet med human papillomavirus (HPV).
 • VIN, differentieret type. Det er langt mindre udbredt end VIN, sædvanlige type. Denne type er normalt ikke associeret med HPV.
 • VIN, uklassificerede type. Dette er sjældne.

Bemærk: før 2004 blev VIN klassificeret i VIN 1, 2 og 3, som groft betød mild, moderat og svær. Den nye klassifikation kom i 2004 som vedtaget af International Society for Studiet af Vulvovaginal Diseases (ISSVD). Men der er en vis uenighed blandt specialister, hvorvidt at gå sammen med den nye klassifikation. Nogle specialister bevarer VIN 1, 2, 3 klassifikation. Det kan være forvirrende! Men for enkelthedens skyld, vil resten af ​​denne indlægsseddel gå sammen med ISSVD klassifikation.

Den nøjagtige årsag til VIN er ikke kendt. Men mange tilfælde stærkt knyttet til det humane papillomavirus (HPV). Der er over 100 forskellige typer (stammer) af HPV. To typer, typer 16 og 18, er særligt forbundet med udviklingen af ​​de fleste tilfælde af VIN. Type 31, og muligvis nogle andre typer, kan også være forbundet med VIN. Nogle andre typer af HPV forårsager fælles vorter. Disse typer af HPV er ikke forbundet med VIN.

De typer af HPV associeret med VIN næsten altid videregives ved at have sex med en inficeret person. En infektion med én af disse typer af HPV normalt ikke forårsage symptomer. Så kan du ikke fortælle, hvis du er smittet, eller den person, du har sex med, er inficeret med en af ​​disse typer af HPV. Hos nogle kvinder påvirker typer af HPV, der er forbundet med VIN cellerne i vulva. Dette gør dem mere tilbøjelige til at blive unormal, hvilket kan senere (normalt år senere) forvandles til VIN.

Bemærk: HPV-infektion er meget almindelig. Men inden for to år vil 9 ud af 10 infektioner med HPV rydde fuldstændigt fra kroppen. Og selv om det stadig er i kroppen, de fleste mennesker smittet med HPV ikke gå på at udvikle VIN. Så selv om de fleste tilfælde af VIN er forbundet med HPV, de fleste kvinder, der er smittet med HPV ikke udvikle VIN.

HPV-infektion i sig selv kan ikke direkte forårsage VIN. Det kan være, at andre faktorer er nødvendig som supplement til HPV at forårsage VIN. Andre faktorer, der muligvis spiller en rolle i at forårsage VIN omfatter rygning og noget, der hæmmer immunsystemet.

VIN, differentieret form, udvikler hyppigere hos kvinder, der har en anden vulval tilstand kaldet vulval lichen sclerosus. Det er også undertiden forbundet med en hudsygdom kaldet lichen planus. Se separat foldere kaldes "Lichen sclerosus 'og' lichen planus.

En lignende tilstand til VIN kan forekomme på andre nærliggende dele af kroppen. Når det påvirker livmoderhalsen kaldes cervikal intra-epithelial neoplasi (CIN). Dette er meget mere udbredt end VIN, da det er hvad der er set efter i løbet af den cervikale screeningstest (tidligere kaldet celleprøve). Vaginal intra-epithelial neoplasi (FORGÆVES) og anal intra-epithelial neoplasi (AIN) er ualmindelige. Årsag til de fleste tilfælde af CIN, forfængelig og AIN menes også at være forbundet med infektion med HPV. Hvis du har VIN, har du en højere risiko end gennemsnittet for også at udvikle en af ​​disse andre relaterede forhold.

VIN er ualmindeligt (det er vanskeligt at give nøjagtige tal). Men i de senere år er antallet af sager synes at være stigende gradvist. De fleste berørte kvinder er over 40 år. Den gennemsnitlige alder ved diagnose er omkring 45-50 år. Men det kan undertiden påvirke yngre kvinder, og sjældent kan endda påvirke teenagere.

Nogle gange er der ingen tydelige symptomer, især når det først udvikler sig. Så medmindre du faktisk se på din vulva, kan du ikke vide VIN har udviklet sig. Men symptomerne efterhånden normalt udvikle sig. En vedholdende kløe i vulva er den mest almindelige symptom. Kløe kan blive alvorlige. Andre symptomer, der kan udvikle omfatter ømhed, brændende eller prikkende i vulva. At have sex kan være smertefuldt.

VIN også normalt forårsager en ændring i udseende til den berørte del eller dele af vulva. Disse omfatter områder af rødme, eller hvide områder af huden. Undertiden ramte områder af vulva udvikler hævede hudområder.

Så kort sagt, se en læge, hvis du har nogen vedvarende vulva symptomer eller bemærker nogen ændringer på huden eller strukturer i vulva. Nogle af de ovennævnte symptomer og tegn kan være forårsaget af forskellige andre betingelser. Men vil en læge være i stand til at undersøge dig og vurdere dig. Hvis din læge har mistanke om VIN så han eller hun vil henvise dig til en specialist.

Diagnosen kan bekræftes ved en biopsi af det ramte område. En biopsi betyder et lille udsnit af vulval hud er taget for at blive undersøgt i laboratoriet. Biopsi gøres normalt efter brug lokalbedøvelse til følelsesløs det område, der udtages prøver af. Cellerne i biopsi undersøges under et mikroskop for at lede efter de typiske celler VIN.

Hvis venstre ubehandlet, kan VIN gå væk af sig selv. Men de fleste tilfælde af VIN ikke gå væk. Der er også en risiko for, at VIN kan blive til kræft i vulva på et tidspunkt. De fleste tilfælde af VIN ikke udvikler sig til cancer. Men det er ikke muligt at forudsige hvilke tilfælde bliver til kræft, og hvilke der ikke vil. Hvis det gør udvikler sig til kræft, i gennemsnit tager det over 10 år for VIN at udvikle sig til kræft.

Så, på grund af risikoen for udvikling af kræft, er behandlingen sædvanligvis anbefales. Men en option undertiden betragtes er at holde VIN under nøje regelmæssig observation af en specialist og til at behandle, hvis eventuelle ændringer i kræft udvikle sig.

Formålet med behandlingen er at fjerne eller destruere alle berørte væv. Der er forskellige behandlingsmuligheder. Din specialist vil rådgive om de fordele og ulemper ved de forskellige muligheder. For eksempel kan den anbefales behandling afhænger af faktorer såsom omfanget af VIN - uanset om det er bare i et lille område eller i to eller flere steder i vulva, og den præcise undertype af VIN, du har. Behandlinger, der kan være muligheder omfatter følgende:

Kirurgi

Hvad er årsagen til vulva intra-epithelial neoplasi? Hvor almindeligt er vulval intra-epithelial neoplasi?
Hvad er årsagen til vulva intra-epithelial neoplasi? Hvor almindeligt er vulval intra-epithelial neoplasi?

En almindelig behandling er at have det angrebne område eller områder fjernet ved en operation. Nogle gange, hvis VIN er omfattende, er hele vulva fjernes (vulvectomy). En hudtransplantation (hud taget fra et andet sted i kroppen), kan være nødvendig, hvis dette sker.

Laserablation

En laser kan ødelægge de ramte områder af vulva. Dette er ikke almindeligt gjort disse dage som det kan være smertefuldt, og der er en høj grad af tilbagefald efter denne behandling.

Fotodynamisk terapi (PDT)

Til denne behandling er et lægemiddel enten appliceres (gnides på vulva), eller gives som en injektion i blodbanen. Det stof optages af de unormale celler og er lysfølsomt. Et par timer senere, er en kold laserlys skinnede på unormale celler. Dette aktiverer den lysfølsomme stof, som har en virkning at ødelægge unormale celler.

Imiquimod og lignende stoffer

Imiquimod er et stof, der kommer som en creme. Du anvender det topisk (du gnide det på berørte områder) hver dag i flere uger. Imiquimod er klassificeret som en immunresponsmodificerende. Dette betyder, at det øger visse dele af immunsystemet. Hvordan det menes at arbejde for VIN er, at det kan forstærke immunsystemet til at befri de ramte celler af HPV (diskuteret tidligere). Dette så giver cellerne i de ramte områder af vulva at vende tilbage til normal. Ene side-effekt er at Imiquimod kan forårsage betændelse og nogle kvinder stoppe behandlingen som følge af ubehag på grund af betændelse.

Andre lignende stoffer er ved at blive undersøgt. For eksempel er der i dag en videnskabeligt forsøg ser på virkningerne af imiquimod og et andet lægemiddel kaldet cidofovir at vurdere deres virkninger og bivirkninger ved behandling af VIN. Se her for detaljer:

Fordelene ved PDT og imiquimod (og lignende stoffer), er, at hvis de arbejder, er der ingen ændring i udseendet af vulva, som du ville få med kirurgi.

Ovennævnte behandlinger til formål at helbrede tilstanden. Men i mellemtiden kan du drage fordel af beroligende behandlinger. For eksempel, mens der afventes resultaterne af biopsier eller afventer behandling. Disse kan bidrage til at lette eventuelle kløe eller ubehag, men ikke helbrede tilstanden. Din læge kan råde dig til at bruge en beroligende mild creme på din vulva. Nogle gange kan en steroid creme anvendes som sigter mod at lette enhver betændelse eller kløe. Nogle gange kan en lokalbedøvende salve kan rådes til at lette ømhed.

Det er også bedst at undgå at bruge sæbe, deodoranter, etc, på vulva huden, da disse kan være irriterende. At vaske dit vulva kan du bruge en kedelig fugtighedscreme såsom emulgerende salve i stedet for sæbe. Du kan også bruge fugtighedscreme for at dulme området så ofte som nødvendigt.

Alle de ovennævnte behandlinger har en god chance for clearing VIN.

Men med enhver behandling, selv når det lykkes, er der en fair chance for, at VIN vil vende tilbage på et tidspunkt i fremtiden. Dette er grunden til, hvis du har VIN, bør du have regelmæssige opfølgende vurderinger med en læge, selv når behandlingen har været en succes. Dette er typisk en gennemgang udnævnelsen hver 6-12 måneder. Men hvis du bemærker nogen symptomer eller ændringer i din vulva mellem opfølgende udnævnelser, se din læge straks. Må ikke vente på den næste rutinemæssige udnævnelse.

Forskning fortsætter med at afgøre, hvilken behandling der er tilbøjelige til at give den bedste chance for helbredelse og mindst chance for en gentagelse. Også for at lede efter nyere, bedre behandlinger. For eksempel viste små forskningsforsøg, der kiggede på kombinerer behandlinger (imiquimod efterfulgt af tre doser HPV-vaccine, og imiquimod kombineret med PDT) lovende resultater.

HPV-vaccinen er for nylig blevet indført til piger fra 12 år i Storbritannien. Undersøgelser har vist, at HPV-vaccinen sædvanligvis virker meget godt at forebygge HPV-infektion. Som diskuteret tidligere, HPV-infektion er en vigtig faktor i udviklingen af ​​VIN. Vaccinen har vist sig at fungere bedre for mennesker, der får vaccinen, når de er yngre, før de er seksuelt aktive, sammenlignet med, når det gives til voksne.

Det er sandsynligt, at antallet af tilfælde af VIN høj grad vil reducere den tid, pigerne bliver vaccineret i dag nå voksenalderen - den alder, hvor VIN normalt udvikler.

Rygning og VIN

Det menes, at skadelige kemikalier fra cigaretrygning kan koncentreres i huden i vulva og livmoderhalsen, hvilket kan øge risikoen for at udvikle VIN og beslægtede lidelser. Hvis du ryger, opgiver reducerer din chance for at udvikle VIN. Hvis du er blevet behandlet for VIN og du ryger, rygestop kan reducere din risiko for VIN gentager sig i fremtiden. For eksempel konkluderede et forskningsprojekt, der kvinder, der fortsatte med at ryge efter behandling for VIN var langt mere tilbøjelige til at have vedvarende eller tilbagevendende vulval sygdom sammenlignet med ikke-rygere.

Vulval oplysningskampagne organisation

Web: www.vaco.co.uk
Opsætning af respekt for kvinder, der har kæmpet med vulva sygdomme og lidelser.