Urin infektion hos mænd

Det er ualmindeligt at have en urin infektion, hvis du er en mand under en alder af 50 år. Den sædvanlige behandling er et kursus på et lægemiddel, der kaldes et antibiotikum. Tests til at vurdere blære, prostata, eller nyrer er undertiden anbefales, især hvis infektionen opstår to eller flere gange inden for tre måneder, eller hvis en nyre er inficeret.

Urin infektion hos mænd. Blære eller nyreproblemer.
Urin infektion hos mænd. Blære eller nyreproblemer.

Der er to nyrer - en på hver side af underlivet. De gør urin, der drænes ned urinlederne i blæren. Urin er gemt i blæren og er gået ud gennem urinrøret fra tid til anden, når vi går på toilettet.

Relaterede artikler

De fleste urin infektioner er forårsaget af bakterier (bakterier), der kommer fra din egen tarm. De forårsager ingen skade i din tarm, men kan forårsage infektioner, hvis de kommer ind i andre dele af din krop. Nogle bakterier ligge ved endetarmsåbningen (anus), når du passerer en skammel (fæces). Disse bakterier til tider rejse til røret, der passerer urin fra blæren (urinrøret), og ind i din blære. Nogle bakterier trives i urin og formere hurtigt at forårsage infektion.

En urin infektion kaldes ofte en urinvejsinfektion (UTI) af læger. Når infektionen er lige i blæren og urinrøret, dette kaldes en lavere UTI. Hvis den bevæger sig op til at påvirke en eller begge nyrer samt så kaldes det en øvre UTI. Dette kan være mere alvorlig end lavere urinvejsinfektioner, som nyrerne kan blive beskadiget af infektionen.

Forståelse urinvejene. Infektion i blæren (cystitis).
Forståelse urinvejene. Infektion i blæren (cystitis).

Denne indlægsseddel omhandler kun urin infektioner hos mænd. Det behøver ikke beskæftige sig med seksuelt overførte infektioner såsom klamydia, som kan påvirke urinrøret og forårsage lignende symptomer. Se separat foldere kaldes Blærebetændelse hos kvinder, Tilbagevendende blærebetændelse hos kvinder og urin infektion hos børn.

Urin infektioner er sjældne i mænd i alderen under 50 år. De bliver mere almindelig hos ældre mænd. Omkring 3 ud af 100 mænd i 60'erne, og omkring 1 ud af 10 mænd i deres 80'erne, vil have en urin infektion. (Urin infektion er meget mere almindelig hos kvinder. Dette skyldes, sammenlignet med mænd, røret, der passerer ud urin fra en kvindes blære (urinrøret) er kortere og åbner nærmere endetarmsåbningen (anus).)

I mange tilfælde er infektionen opstår tilsyneladende uden grund. Der er ingen problemer med blære, nyre, prostata, eller forsvar (immunsystemet), der kan identificeres. I nogle tilfælde kan en underliggende problem kan øge risikoen for at udvikle en urin infektion. Disse omfatter følgende:

 • En forstørret prostata kan stoppe blæren fra tømning ordentligt. Nogle urin kan derefter pool i blæren. Bakterier (bakterier) er mere tilbøjelige til at formere sig og forårsage infektion i en stagnerende pulje af urin. (Se separat brochure kaldet prostata kirtel udvidelsen som diskuterer prostata udvidelsen i flere detaljer.)
 • Blære-eller nyreproblemer, kan føre til infektioner er mere sandsynligt. For eksempel nyresten der eller betingelser forårsage urin til puljen og ikke drænes korrekt. Dette omfatter en urin kateter. Et kateter er et tyndt, fleksibelt, hult rør.
 • Et dårligt immunforsvar øger risikoen for at få en infektion, herunder urin infektioner. For eksempel, hvis du har AIDS er eller tage kemoterapi.
 • Infektion i blæren (cystitis) normalt forårsager smerte, når du passerer urin, og du passerer urin oftere. Du kan også have smerter i nederste mave (underliv), kan din urin blive uklar, blodig eller stødende-ildelugtende og du kan have en høj temperatur (feber).
 • Infektion i nyrerne kan forårsage smerte i et lænden (den side af maven over din nyre), høj feber, utilpashed (kvalme), at være syg (opkastning), og generel utilpashed.

I nogle ældre mænd, kan de eneste symptomer være et nyligt opståede forvirring eller bare generel utilpashed, selv uden egentlige urin symptomer.

En urinprøve kan bekræfte diagnosen og identificere kim (bakterie) forårsager infektionen. Yderligere test er normalt ikke nødvendigt, hvis du ellers er godt og har en en-off infektion. Dog kan din læge råde test af din nyre, prostata, eller blære, hvis en underliggende problem er mistanke (såsom en forstørret prostata eller en nyre problem).

Et underliggende problem er mere sandsynligt, hvis infektionen ikke rydde med et antibiotikum medicin eller hvis du har:

 • Symptomer, der tyder en nyre er inficeret (og ikke kun i blæren).
 • Tilbagevendende urin infektioner. For eksempel. To eller flere i en tre-måneders periode
 • Havde problemer med dine nyrer i fortiden, såsom nyresten eller en beskadiget nyre.
 • Symptomer, der tyder på en forhindring for strømmen af ​​urin.

Tests kan omfatte en scanning af nyrer eller blære, og / eller et kig inde i din blære med en speciel kikkert (cystoskopi).

 • Et kursus for et antibiotikum medicin vil normalt klare infektionen hurtigt. Dette er normalt i syv dage. Du bør se en læge, hvis dine symptomer ikke er væk, eller næsten forsvundet, efter et par dage.
 • Paracetamol eller ibuprofen vil normalt lette eventuelle smerter, ubehag eller høj temperatur (feber).
 • Har masser at drikke for at forhindre en mangel på væske i kroppen (dehydrering), hvis du har feber og føler sig utilpas.

Langt størstedelen af ​​mænd forbedrer inden for få dage efter behandlingsstart. Se en læge, hvis du ikke hurtigt at forbedre. Hvis dine symptomer ikke forbedres trods tager et antibiotikum medicin, så du kan have brug for et andet antibiotikum. Dette skyldes, at nogle bakterier (bakterier) er resistente over for visse typer antibiotika. Dette kan identificeres ud fra tests udført på din urinprøve.

Aktuelle artikler