Orale steroider

Orale steroider (steroid medicin indtaget gennem munden) hjælp i mange sygdomme. Men nogle mennesker, der tager orale steroider udvikler bivirkninger. Denne folder diskuterer de vigtigste mulige bivirkninger, og giver andre nyttige oplysninger, hvis du tager orale steroider. Et vigtigt punkt at huske er - hvis du har taget et steroid medicin for mere end tre uger, så skal du ikke stoppe med at tage det pludselig. Hvis du tror, ​​du får bivirkninger, ikke bare stoppe dine orale steroider: gå og se din læge.

Steroider (også kendt som kortison eller kortikosteroider) er hormoner, der forekommer naturligt i kroppen. Steroider fald inflammation, undertrykke kroppens immunsystem, blokere DNA fra at blive foretaget, samt blokere et kemisk stof kaldet histamin (udgivet under en allergisk reaktion). Steroider er menneskeskabte, men ligner disse naturlige hormoner.

Den type af steroider, der anvendes til behandling af sygdommen kaldes kortikosteroider. De er anderledes end de anabolske steroider, som nogle sportsfolk og bodybuildere bruger. Anabolske steroider har meget forskellige virkninger. Steroider er tilgængelige som tabletter, opløselige tabletter og opløsninger, cremer, salver, inhalatorer og injektioner.

Orale steroider er steroider, som du kan tage gennem munden - tabletter, opløselige tabletter og væsker (løsninger). Orale steroider til rådighed i UK omfatter: betamethason, kortison, deflazacort, dexamethason, hydrocortison, methylprednisolon, prednisolon og fludrocortison acetat. De kommer i forskellige mærkenavne. Prednisolon er den mest almindeligt anvendte orale steroid. Denne folder diskuterer de vigtigste mulige bivirkninger af orale steroider samt andre vigtige oplysninger, hvis du tager orale steroider.

Orale steroider. Øget chance for infektioner.
Orale steroider. Øget chance for infektioner.

Orale steroider bruges til at behandle en lang række betingelser. Nogle eksempler kan nævnes: inflammatoriske tarmsygdomme (for eksempel Crohns sygdom, colitis ulcerosa), autoimmune sygdomme (for eksempel, autoimmun hepatitis), fælles og muskel sygdomme (fx rheumatoid arthritis, polymyalgia rheumatica), allergi og astma. De bruges også til at behandle visse kræftformer. Desuden kan de blive ordineret som erstatning behandling for mennesker, der har stoppet gøre deres egne steroider - Addisons sygdom.

 • En kort kursus af steroider normalt forårsager ingen bivirkninger. For eksempel er en 1-2 ugers ofte ordineret for at lette en alvorlig astmaanfald. Dette er normalt taget uden problemer.
 • Bivirkninger er mere tilbøjelige til at opstå, hvis du tager en lang kursus af steroider (mere end 2-3 måneder), eller hvis du tager korte kurser flere gange.
 • Jo højere dosis, jo større er risikoen for bivirkninger. Dette er grunden til den lavest mulige dosis, der styrer symptomer henvender sig til, hvis du har brug for steroider lang sigt. Nogle sygdomme har brug for en højere dosis for at kontrollere symptomer end andre. Selv for den samme sygdom, behov dosis ofte varierer fra person til person.
 • En fælles behandling planen er at starte med en høj dosis til at kontrollere symptomerne. Ofte dosen derefter langsomt reduceret til en lavere daglig dosis, som holder symptomerne væk. Længden af ​​behandlingen kan variere, afhængigt af sygdommen. Undertiden steroidbehandling gradvist stoppes, hvis tilstand forbedres. Men steroider er nødvendige for liv for nogle betingelser, som symptomer vender tilbage, hvis steroider er stoppet.

For mange sygdomme, opvejer fordelene ved at tage steroider som regel de bivirkninger. Dog kan bivirkninger undertiden være generende. Du bør læse indlægssedlen, der følger med din medicin pakke for en komplet liste over mulige bivirkninger. Den vigtigste mulige bivirkninger omfatter følgende:

 • Osteoporose (udtynding af knoglerne). Men der er visse lægemidler, der kan hjælpe med at beskytte mod denne, hvis risikoen er høj. For eksempel kan du tage en medicin kaldet et bisphosphonat for at hjælpe med at forhindre tab af knoglemasse.
 • Vægtøgning. Du kan også udvikle en hævelser omkring ansigtet.
 • Øget risiko for infektioner, som steroider kan undertrykke immunsystemet. I særdeleshed, er du i risiko for at have en alvorlig form for skoldkopper, hvis du ikke har haft skoldkopper i fortiden (og så er ikke immune). De fleste mennesker har haft skoldkopper som barn og er immune over for det. Hvis du tager kortikosteroider og ikke har haft skoldkopper i fortiden:
  • Holdes væk fra folk med skoldkopper eller helvedesild.
  • Fortæl det til lægen, hvis du kommer i kontakt med mennesker med disse betingelser.
  Også tuberkulose (TB) kan blusse op igen, hvis du havde det i fortiden, endda mange år siden.
 • Stigning i blodtrykket. Så få dit blodtryk kontrolleret regelmæssigt. Det kan behandles, hvis det bliver høj.
 • Højt blodsukker hvilket kan betyde ekstra behandling, hvis du har diabetes. Steroider kan lejlighedsvis forårsage diabetes at udvikle sig. Hvis du tager langsigtede steroider, kan din læge arrangere en årlig blodsukker test for at tjekke for diabetes - især hvis du har en familie historie af diabetes.
 • Hudproblemer såsom dårlig heling efter skader, udtynding hud, og let blå mærker. Strækmærker sommetider udvikle sig.
 • Muskelsvaghed.
 • Mood og adfærdsmæssige ændringer. Nogle mennesker rent faktisk føler sig bedre i sig selv, når de tager steroider. Dog kan steroider forværre depression og andre psykiske problemer, og kan undertiden forårsage psykiske problemer. Hvis dette side-effekt opstår det har en tendens til at ske inden for et par uger efter behandlingens start og er mere sandsynligt med højere doser. Nogle mennesker endda blive forvirret, irritabel og udvikle vrangforestillinger og selvmordstanker. Disse psykiske effekter kan også opstå, når steroidbehandling bliver trukket tilbage. Søg læge, hvis bekymrende humør eller adfærdsmæssige ændringer.
 • En øget risiko for at udvikle grå stær.
 • En øget risiko for ulcus og mavesår. Fortæl din læge, hvis du udvikler fordøjelsesbesvær eller abdominale (mave) smerter.

Ovenstående er kun de vigtigste mulige bivirkninger, som kan påvirke nogle mennesker, der tager steroider. Der er ofte en balance mellem risikoen for bivirkninger mod de symptomer og skader, der kan skyldes nogle sygdomme, hvis de ikke bliver behandlet. Nogle af de mindre almindelige bivirkninger er ikke anført ovenfor, men vil blive optaget på indlægssedlen, der følger med din medicin.

Må ikke stoppe med at tage orale steroider pludselig hvis du har taget dem i mere end tre uger.

Det sandsynligvis gør ingen skade til at glemme den ulige dosis. Men, kan du få alvorlige abstinenser når din krop bliver brugt til steroider. Disse kan udvikle sig inden for et par dage, hvis du stopper orale steroider pludseligt. Enhver ændring i dosis bør overvåges af en læge. Eventuelle nedskæringer i dosis er færdig langsomt over flere uger.

Hvorfor er det nødvendigt at reducere dosis gradvist, før du stopper orale steroider?

Din krop normalt gør steroid kemikalier af sig selv, som er nødvendige for at være sund. Når du tager orale steroider for et par uger eller mere, kan din krop reducere eller stoppe med at lave sine egne steroid kemikalier. Hvis du så stoppe med at tage orale steroider pludselig, er din krop ikke har nogen steroider. Dette kan forårsage forskellige abstinenssymptomer, indtil din krop genoptager gøre naturlige steroider i løbet af et par uger. Abstinenser kan være alvorlige, endda livstruende og omfatter: svaghed, træthed, kvalme, opkastning, diarré, mavesmerter, lavt blodsukker, og lavt blodtryk, som kan medføre svimmelhed, besvimelse eller kollaps.

Hvis dosis reduceres gradvist, kroppen gradvist genoptager sin naturlige produktion af steroider og abstinenser ikke forekommer.

 • Tag ikke anti-inflammatoriske smertestillende (såsom ibuprofen, osv.) og samtidig tage steroider (medmindre rådgivet af en læge). De to sammen øge risikoen for en mave eller sår på tolvfingertarmen udvikling.
 • De fleste mennesker, der tager regelmæssige steroider bære et steroid kort og / eller en MedicAlert ® armbånd (se nedenfor), eller lignende. Dette giver oplysninger om din dosis, din tilstand, etc, i tilfælde af nødsituationer. For eksempel, hvis du var slået bevidstløs i en ulykke, er det vigtigt, at lægerne ved, at du tager steroider og har brug for at tage dem regelmæssigt.
 • Dosis af steroid skal muligvis øges for en kort tid, hvis du er syg med andre betingelser. For eksempel, hvis du har en alvorlig infektion eller har en operation. Dette er fordi du har brug for flere steroider under fysisk stress.
 • Se en læge, hvis du har nogen bekymringer om din steroid behandling.

Der er meget få mennesker, der ikke kan tage orale kortikosteroider. Kun folk, der har alvorlige infektioner (og tager ikke behandling for infektion) bør ikke tage orale steroider. Dette er fordi steroider undertrykke dit immunforsvar.

Hvornår orale steroider normalt ordineret? Stigning i blodtrykket.
Hvornår orale steroider normalt ordineret? Stigning i blodtrykket.

Du kan ikke købe orale steroider. De er kun tilgængelige fra et apotek med en recept.

Steroidbehandling kort

En steroidbehandling card bør gives til dig af den person, der ordinerer eller leverer din medicin.

Hvis du tror, ​​du har haft en bivirkning til en af ​​dine medicin, kan du rapportere dette på Gult kort-ordningen. Du kan gøre dette online på følgende internetadresse: www.mhra.gov.uk / Yellowcard.

The Yellow Card-ordning bruges til at gøre farmaceuter, læger og sygeplejersker opmærksomme på eventuelle nye bivirkninger, som din medicin kan have forårsaget. Hvis du ønsker at rapportere en bivirkning, bliver du nødt til at give grundlæggende oplysninger om:

 • Den bivirkning.
 • Navnet på den medicin, som du tror det skyldes.
 • Oplysninger om den person, der havde side-effekt.
 • Dine kontaktoplysninger som reporter for bivirkning.

Det er nyttigt, hvis du har din medicin og / eller folder, der fulgte med den med dig, mens du udfylder rapporten.

Aktuelle artikler

 • Erektil dysfunktion (ED) betyder, at du ikke kan få en ordentlig erektion. De…
 • Vulva cancer (kræft i vulva) er en usædvanlig kræft. Det normalt påvirker…
 • Drik masser af vand med sulfasalazin.Almindelige bivirkninger tendens til at…
 • Crohns sygdom er en tilstand, hvor der er betændelse i tarmen. Sygdommen blusser…