Mitralinsufficiens

Mitralinsufficiens er, hvor blod utætheder tilbage gennem mitralklappen i hjertet, da ventilen ikke lukker ordentligt. Dette øger trykket i venstre atrium og i blodkarrene fra lungerne. Dette kan føre til forskellige problemer og symptomer, afhængigt af sværhedsgraden af ​​lækagen. Medicin kan bidrage til at lette symptomerne. Kirurgi til at reparere eller udskifte ventilen kan være nødvendig.

Hjertet har fire kamre - to atrier og to ventrikler. Væggene af disse kamre er hovedsageligt lavet af et specielt hjertemusklen. Under hvert hjerteslag både atria kontrakt først at pumpe blod ind i hjertekamrene. Derefter begge ventrikler kontrakt til at pumpe blod ud af hjertet ind i arterierne. Der er envejsventiler mellem forkamre og hjertekamre og mellem ventriklerne og de store arterier kommer fra hjertet. Ventilerne sikre, at når forkamre eller ventriklerne kontrakt, blodet flyder i den rigtige retning.

Mitralklap ligger mellem venstre atrium og venstre ventrikel. Det giver blod til at flyde ind i venstre hjertekammer, når venstre atrium kontrakter. Men når den venstre ventrikel kontrakter, mitralklappen lukker og blodet strømmer ud gennem aortaklappen ind i aorta (hovedpulsåren der tager blod til kroppen).

Mitralklappen har to flapper (cusps). Cusps forhindres i at dreje inde ud af tynde tråde af væv kaldet chordae. Chordae (ikke vist i diagrammet) anker spidserne til indersiden af ​​ventriklen. Ventilen eller chordae kan blive beskadiget eller arret, som kan forhindre, at ventilen i at fungere korrekt. Dette kan føre til forstyrrelser kaldet mitralklapstenose mitralinsufficiens, eller en kombination af disse to.

Mitralinsufficiens kaldes mitral insufficiens eller mitral inkompetence. I mitralinsufficiens ventilen ikke lukker ordentligt. Dette får blodet til at løbe tilbage (gylpe) ind i venstre atrium når venstre hjertekammer kontrakter. Dybest set, mere åbne ventilen ud, er de mere blod gylper, jo mere alvorlig er problemet.

Mitralinsufficiens. Hypertrofisk kardiomyopati.
Mitralinsufficiens. Hypertrofisk kardiomyopati.

Mitralinsufficiens kan opstå, hvis ventilen er svækket eller beskadiget. Årsager omfatter:

Degenerative forandringer

Dette er den mest almindelige årsag. De væv, der forbinder de mitralklapperne til hjertet væg kan blive svag og strækkes over tid, hvilket resulterer i ventilerne ikke lukke ordentligt sammen.

Reumatiske hjertesygdomme

Reumatisk hjertesygdom er en generel betegnelse, som enhver hjerte problem, som udvikler sig efter at have en episode af gigtfeber.

Gigtfeber er en tilstand, som undertiden følger en infektion med en bakterie (kim) kaldes streptokokker. Din krop producerer antistoffer til bakterien at rydde infektionen. Men i nogle mennesker antistofferne også angribe forskellige dele af kroppen, især mitralklap.

Betændelse af ventilen udvikler, som kan forårsage permanent skade og føre til fortykkelse og ardannelse år senere.

Gigtfeber plejede at være almindeligt i England i tiden før antibiotika, men er nu sjældent. Det er stadig meget almindeligt i nogle udviklingslande.

Mitralklapprolaps

Dette kaldes også floppy mitralklap. I denne tilstand er ventilen let deforme og buler tilbage til venstre forkammer, når hjertekamrene kontrakter. Dette kan lade en lille mængde blod lække tilbage til venstre forkammer. Så mange som 1 ud af 20 mennesker har en vis grad af mitralklap prolaps. Det opstår oftest hos unge kvinder. Det normalt forårsager ingen symptomer, som den mængde blod, der lækker tilbage er ofte ringe.

Årsag til de fleste tilfælde af floppy ventil er ukendt. Det sker sommetider med bindevævssygdomme såsom Marfan syndrom.

Andre årsager

Andre årsager omfatter:

 • Hypertrofisk kardiomyopati - en sygdom, hvor hjertemusklen bliver tykkere og kan forvride mitralklap.
 • Et hjerteanfald (myokardieinfarkt), hvilket undertiden kan medføre skader på ventriklen hvor chordae er vedlagt. Dette kan medføre sprængning af chordae, som fordrejer mitralklap.
 • Medfødte hjerteproblemer. (Congential midler til stede fra fødslen.) Det er da normalt en del af en kompleks hjerte deformitet.
 • Infektion af ventilen (endocarditis).
 • En komplikation af forskellige andre sygdomme.

Da ventilen ikke lukker ordentligt, er nogle blod pumpes tilbage i venstre forkammer, når venstre hjertekammer kontrakter. Mindre lækager ikke sagen meget. Men med større lækager, det forårsager en stigning i trykket i atriet. Derfor kan væg atrium bliver tykkere (hypertrofi) og atriet kan forstørre (spile). En præcis tryk "af blod kan så medføre overbelastning af blod i blodkarrene, hvilket bringer blod til venstre forkammer (lungevenerne, som bringer blod fra lungerne).

Også, hvis en masse blod lækager i det venstre atrium, når den venstre ventrikel kontrakter, er mindre blod pumpes ind i kroppen via aorta. Hjertet kompenserer for dette. Væggen af ​​venstre ventrikel kan blive tykkere, kan ventrikel forstør og hjertefrekvensen kan stige.

Sværhedsgraden af ​​symptomerne kan variere meget afhængigt af den underliggende årsag, hvor meget blod lækager, og hvorvidt den venstre ventrikel er sygt. Nogle mennesker med mild opstød har ingen symptomer. Hvis der opstår symptomer, de kan omfatte:

 • Åndenød. Denne tendens til at opstå på motion i starten, men opstår i hvile, hvis opstød bliver værre. Dette symptom skyldes overbelastning af blod og væske i blodkarrene i lungerne.
 • Besvimelse, svimmelhed eller træthed.
 • Brystsmerter (angina), som kan udvikle sig, hvis der er en reduceret blodgennemstrømning til kranspulsårerne eller hvis de ikke tilstrækkeligt blod bliver til den fortykkede ventrikel.
 • Pulsen er hurtigere end normalt.
Forståelse af hjertet. Medfødte hjerteproblemer.
Forståelse af hjertet. Medfødte hjerteproblemer.

Symptomerne udvikler ofte gradvist over årene. Men de kan udvikle sig hurtigt, hvis skaden på ventilen sker hurtigt (for eksempel efter et hjerteanfald).

 • Atrieflimren kan udvikle sig i mere alvorlige tilfælde. Dette er, hvor hjertet slår på en hurtig og uregelmæssig måde. Det sker, fordi de elektriske signaler i et udvidet atrium bliver defekt. Den uregelmæssige varme rytme kan forårsage hjertebanken, og gøre dig endnu mere forpustet. (Se separat brochure kaldet Atrieflimren.)
 • Hjertesvigt kan udvikle og gradvist blive mere alvorlige. Dette forårsager forværring åndenød, træthed og væskeophobning i forskellige væv i kroppen. (Se separat brochure kaldet Hjertesvigt.)
 • En blodprop kan dannes i et forstørret venstre atrium. Dette er mere sandsynligt, hvis du har atrieflimren. En blodprop kan rejse gennem hjertet, kan transporteres i blodbanen og sidde fast og blokere et blodkar i en anden del af kroppen. For eksempel kan det sidde fast i et blodkar går til hjernen og forårsage et slagtilfælde. (Se separat brochure kaldet Stroke ).
 • Endocarditis sommetider udvikler sig. Dette er en infektion af ventilen. (Beskadigede ventiler er mere tilbøjelige end normale ventiler til infektion.) Medmindre straks behandles, kan endocarditis forårsage alvorlig sygdom. (Se separat brochure kaldet endocarditis).

En læge kan høre en mislyd eller andre unormale lyde, når du lytter med et stetoskop. Mumler og lyde skyldes blodet passerer gennem unormale ventiler eller unormal bevægelse af ventiler. Der er typiske mumlen og lyde, der opstår med mitralinsufficiens. En ultralydsskanning af hjertet, kaldet en ekkokardiografi (hjerte ekko) kan bekræfte diagnosen.

Medicin

Milde tilfælde kan ikke kræve nogen regelmæssig medicinering. Hvis du udvikler symptomer eller komplikationer kan forskellige lægemidler tilrådes.

For eksempel:

 • Diuretika (vanddrivende tabletter) regel hjælpe, hvis du er stakåndet. De gør nyrerne producere mere urin. Dette får fjernet overskydende blod og væske, som kan ophobes i lungerne eller andre dele af kroppen med modtrykket fra hjertet.
 • Angiotensin-konverterende enzym (ACE) hæmmere er lægemidler, som bidrager til at reducere mængden af arbejde hjertet gør, og at lette symptomer på hjertesvigt.
 • Antiarytmisk medicin kan være nødvendig for at kontrollere din puls, hvis du udvikler atrieflimren.
 • Warfarin ( antikoagulationsbehandling ) er normalt anbefales, hvis du udvikler atrieflimren. Dette medvirker til at forebygge dannelse af blodpropper.

Kardioversion

Chokerende hjerte med en elektrisk strøm - det er også en mulighed i nogle mennesker, der udvikler atrieflimren som en komplikation (beskrevet tidligere).

Kirurgiske behandlinger

Kirurgisk behandling er nødvendig i mere alvorlige tilfælde:

 • Ventil reparation kan være en mulighed i nogle tilfælde.
 • Ventil udskiftning er nødvendig i nogle tilfælde. Dette kan være med en mekanisk eller en væv ventil. Mekaniske ventiler er lavet af materialer, der ikke er tilbøjelige til at reagere med din krop, såsom titanium. Tissue ventiler er fremstillet af behandlede dyr væv, såsom ventiler fra en gris.

Hvis du har brug for operation, vil en kirurg rådgive om der er den bedste løsning for din situation.

Antibiotika for at forebygge endocarditis

Mennesker med mitralinsufficiens bruges til at blive givet antibiotika, inden nogle tandbehandlinger og nogle kirurgiske operationer. Men det nationale institut for sundhed og Clinical Excellence (NICE) ikke længere anbefaler, at de skal tages rutinemæssigt for nogen af ​​disse procedurer. Antibiotika er nu kun tilbydes til personer, der har en infektion på tidspunktet for operationen.

I nogle tilfælde er sygdommen mild og forårsager ingen symptomer. Hvis du udvikler symptomer, de har tendens til at blive gradvist værre i år. Imidlertid kan hastigheden af ​​tilbagegang varierer. I mange tilfælde kan det tage år, før symptomerne bliver alvorlige. Medicin kan lindre symptomerne, men kan ikke vende en beskadiget ventil.

Kirurgisk behandling har forbedret udsigterne i de fleste mennesker med mere alvorlig opstød. Kirurgi har en meget god succesrate.

Yderligere hjælp og information

British Heart Foundation

Aktuelle artikler