Hydrocele hos børn

En hydrocele er en væskeansamling i pungen. De fleste hydroceles gå ned inden for de første par måneder af livet hos spædbørn, så ikke behøver behandling. Hvis hydrocele fortsætter derefter en lille operation kan normalt helbrede problemet.

Hydrocele hos børn. Den normale pungen og testiklerne.
Hydrocele hos børn. Den normale pungen og testiklerne.

Pungen normalt løs, blød og kødfuld. Det holder de to testikler (testikler). Normalt kan du nemt føle testiklerne i pungen. Et rør (sædlederen) tager sæd fra hver testikel (testis) til penis. Det er normalt for en testis at hænge lavere end den anden.

En hydrocele er en væskeansamling i en sæk i pungen ved siden af ​​en testikel (testis). Det sker normalt på den ene side, men nogle gange en hydrocele former over begge testikler (testikler).

Den normale testikel er omgivet af en glat beskyttende væv vej. Du kan normalt ikke føle dette. Det gør en lille mængde af 'smørende' væske til at tillade testis at bevæge sig frit. Overskydende væske normalt afløb væk i venerne i pungen. Hvis balancen ændres mellem mængden af ​​væske, der er foretaget, og det beløb, der er drænet, noget væske ophobes som en hydrocele.

Hvad gør hydroceles se og føles som? Hvad er årsagen til hydroceles?
Hvad gør hydroceles se og føles som? Hvad er årsagen til hydroceles?

En hydrocele føles en lille væskefyldt ballon inde i pungen. Det føles glat, og det er primært i foran en af ​​testiklerne (testikler). De kan variere i størrelse. Hydroceles normalt smertefri.

Relaterede artikler

  • Hydrocele hos voksne

Nogle babyer er født med en hydrocele. Hydroceles er meget almindelige i babyer. Når babyer udvikler i livmoderen, testiklerne (testikler) træk fra mave (underliv) til pungen. Undertiden passage, der tillader dette at ske lukker ikke helt. Dette kan så føre til en hydrocele udvikle.

Hydroceles kan undertiden være forbundet med en brok.

Hos ældre børn en hydrocele kan have andre årsager, såsom personskade, vridning af testiklerne eller nefrotisk syndrom.

Hydroceles normalt bedres uden behandling inden for det første leveår. En operation er normalt kun anbefales, hvis hydrocele fortsætter efter 12-18 måneders alderen.

Hvis dit barn har også en brok, så vil dette normalt blive rettet i samme operation.

Den operation for en hydrocele består i at stille en meget lille snit i den nedre mave (underliv), eller pungen. Væsken drænes derefter fra omkring testiklen (testiklerne). Passagen mellem maven og pungen vil også blive afspærret, så væsken ikke kan reformere i fremtiden. Dette er en mindre operation og er udført som en dag tilfælde har så ikke normalt indebære en overnatning på hospitalet.

Der er ingen langsigtede virkninger af at have en hydrocele. At have en hydrocele ikke påvirker testiklerne (testikler), eller en drengs frugtbarhed i fremtiden.

Aktuelle artikler