Det mandlige reproduktive system

Denne brochure giver et kort overblik over den mandlige reproduktive system.

De organer og strukturer i det mandlige reproduktive system giver mænd mulighed for at befrugte en kvindes æg (æg) for at producere en baby.

Flere forskellige organer og strukturer udgør den mandlige reproduktive system. Disse omfatter testiklerne, hvor sædcellerne er lavet, adskillige kanaler (rør), hvor sædcellerne lagres, og penis. Penis har en enkelt kanal kaldet urinrøret, hvilket frigiver både sæd og urin. Også inkluderet i den mandlige reproduktive system er tilbehøret køn kirtler, som omfatter prostata og sædblærer. Disse kirtler gør specielle væsker, der tilsættes til sædceller, da det rejser gennem kanalerne. Sammen væsken er kendt som sæd.

Hormoner er også lavet af dele af en mands reproduktive system.

Testiklerne begynder at udvikle på det indre krop hulrum i et voksende baby (foster). Omkring to måneder før en mandlig baby er født, testiklerne begynder at synke ind i de scrotalt sække. Fordi de er udenfor hovedlegemet hulrum testiklerne er lidt køligere. Denne forskel i temperaturen hjælper sædproduktionen.

Penis indeholder urinrøret, der passerer både urin og sæd. Der er tre dele af penis - roden, krop og glans. Grundtonen er den del fastgjort til den nedre del af maven. Kroppen af ​​penis består af en svampet vævstype, der svulmer, når blod ind under en erektion. Glans penis er den lidt større område mod slutningen af ​​penis og indeholder åbningen af ​​urinrøret.

Det mandlige reproduktive system. Hvad er den mandlige reproduktive system?
Det mandlige reproduktive system. Hvad er den mandlige reproduktive system?

Dets vigtigste funktion er at give mænd mulighed for at befrugte en kvindes æg ved at producere og levere sæd. Testiklerne også hormoner, som hjælper mænd udvikler karakteristika, der er forbundet med at være mand. Dette omfatter fordelingen af ​​pubeshår, udvidelse af penis og dybere stemme.

I puberteten begynder niveauet af visse hormoner i hjernen til at stige. Disse ændringer forårsage en stigning i produktionen og frigivelsen af ​​to hormoner fra hypofysen - luteiniserende hormon (LH) og follikelstimulerende hormon (FSH). (Hypofysen er en lille kirtel i bunden af ​​hjernen. Det gør forskellige hormoner, der frigives i blodbanen, herunder LH og FSH.) LH i blodbanen får cellerne i testiklerne til at foretage og frigive testosteron, et andet hormon. Nogle af denne testosteron bliver omdannet til en anden form. Sammen vil de to former for testosteron med til at udvikle og udvide penis og andre mandlige kønsorganer. Testosteron hjælper også til at fremme muskel og skelet vækst og uddybe den mandlige stemme.

FSH og testosteron arbejde sammen for at stimulere testiklerne til at producere sæd. Hver sædcelle tager mellem 65-75 dage til at danne, og omkring 300 mio produceres hver dag. Inde i testiklerne sædceller er fremstillet i strukturer, der kaldes sædkanalerne. Foroven og på bagsiden af ​​hver testikel er epididymis, der lagrer sperm.

Fører fra epididymis er sædlederen. Sædlederen bærer sæd til penis. At gøre dette, sædlederen passerer i det indre hulrum i kroppen. Passerer tæt til blæren, sædlederen slut i prostata, hvor røret bliver urinrøret.

Prostata ligger lige under blæren (se tegning). Det er normalt på størrelse med en kastanje. Prostata gør et specialiseret væske, som tilsættes sædceller under ejakulation. Sædblærerne også tilføje fluid til sæd under ejakulation.

Blandingen af ​​sæd, væske fra prostata og væske fra sædblærerne kaldes sæd. Omkring 60-70% af mængden af ​​sæd kommer fra sædblærernes. Urinrøret (røret, der transporterer urin og sæd) løber gennem midten af ​​prostata.

Når seksuelt ophidset, en række ændringer sker inde i penis. Den arterier forsyner penis udvider tillader mere blod til at indtaste sine væv. Den stigning i blodgennemstrømningen får penis til at forstørre. Den ekstra blodgennemstrømning plus signaler fra nervesystemet og kemiske ændringer forårsage en erektion. Ejakulation (sammentrækninger at frigivelse sæd) er en refleks handling, hvilket betyder, at det ikke er bevidst kontrolleret. Som en del af refleks er den åbning, dræner blæren lukket. Dette betyder, at urin ikke frigives på samme tid som sæd. Mængden af ​​sæd i en typisk ejakulation er mellem 2,5-5 milliliter (ml) med mere end 20 millioner sædceller per ml.

De mandlige kønsorganer

Fra Grays Anatomy Online
Web: www.bartleby.com/107/258.html

Human fysiologi / den mandlige reproduktive system

Hvad betyder den mandlige reproduktive system gøre? Hvordan den mandlige reproduktive system arbejde?
Hvad betyder den mandlige reproduktive system gøre? Hvordan den mandlige reproduktive system arbejde?

Fra Wikibooks, den åbne indholdet lærebøger samling
Web: http://en.wikibooks.org/wiki/Human_Physiology/The_male_reproductive_system

Aktuelle artikler