Balanitis

Balanitis betyder betændelse i slutningen af ​​penis (glans). Det kan forekomme i alle aldre. Der er forskellige årsager, som omfatter infektion med trøske (candidiasis), kim (bakterier) infektioner, seksuelt overførte infektioner, hudirritation og visse hudsygdomme. Det er normalt rydder med behandlingen.

Balanitis er en betændelse i enden af ​​penis (glans). Ofte forhuden er også betændt på samme tid som glans. (Forhuden er den løs hud, der dækker glans, hvis du ikke har været omskåret.)

Balanitis er fælles, og det kan forekomme i alle aldre. Det mere almindeligt påvirker drenge i alderen under fire år og også mænd, der ikke har været omskåret. Omkring én i 25 drenge og omkring en i 30 uomskårne mænd rammes med balanitis på et tidspunkt i deres liv. Det er meget usædvanligt i mænd, der har været omskåret.

Relaterede artikler

De mest almindelige symptomer omfatter rødme, irritation og ømhed i enden af ​​penis (glans). Det kan være lige fra en lille begrænset plaster på rødme til en del af hudens overflade af glans, til hele glans bliver røde, hævede og smertefulde. Nogle gange er der en tyk klumpet udledning, der kommer fra under forhuden.

Det kan være umuligt at trække forhuden tilbage. Du kan også have smerter eller ubehag ved vandladning.

Der er mange forskellige årsager til balanitis.

Dårlig hygiejne

Dårlig hygiejne omkring dette område, kombineret med en stram forhud, kan føre til irritation af smegma. Smegma er en osteagtig-lignende stof, som danner under forhuden hvis enden af ​​penis (glans) under forhuden ikke rengøres. Dette er den mest almindelige årsag til balanitis.

Infektion - Ikke seksuelt overførte

Forskellige bakterier (bakterier), der lever på huden i mindre mængder, kan formere sig og forårsage infektion. En almindelig årsag til infektioner med en gær kaldet Candida. Candida er den samme kim, der forårsager vaginal trøske hos kvinder. Lille antal candida almindeligvis lever på huden og kan undertiden forårsage infektion.

Nogle typer af bakterier er også en almindelig årsag til balanitis. Enhver mand eller dreng kan udvikle en infektion. Men en infektion af glans er mere tilbøjelige til at udvikle, hvis du:

 • Allerede har nogle betændelse af penis skyldes en allergi eller lokalirriterende (se nedenfor).
 • Har diabetes. Især urinen hvis din diabetes ikke er velkontrolleret, og indeholder sukker. Efter at have gået på toilettet, dråber af urin, der indeholder sukker kan forblive bag forhuden og tillade bakterier til at formere sig nemt.
 • Har en forhudsforsnævring. Dette er en tilstand, hvor forhuden ikke trække sig tilbage (tilbagetrækning) over glans. Det er almindeligt i unge drenge. Efter 5 år forhuden vil normalt trække let, så glans kan forsigtigt rengøres. Du er mere tilbøjelige til at få en balanitis hvis du har en forhudsforsnævring, som sved, snavs og urin kan samle under forhuden. Dette kan irritere direkte, eller kan tilskynde bakterier trives og forårsage infektion.

Infektion - Seksuelt overførte

Balanitis. Hvad er symptomerne på balanitis?
Balanitis. Hvad er symptomerne på balanitis?

Nogle seksuelt overførte infektioner (SOI) kan lejlighedsvis medføre balanitis. Navnlig er en STI mere sandsynligt, hvis du også har betændelse i røret (urinrøret), der passerer ud urin (en tilstand, der kaldes urethritis ). Forskellige sexsygdomme kan forårsage en urethritis og et balanitis. For eksempel genital herpes, klamydia. og gonoré Symptomer på urethritis omfatter smerter, når du passerer urin og en udledning, der kommer fra urinrøret.

Allergi og irriterende

Huden af ​​glans er følsom. Det kan 'reagere', og blive betændte, hvis det kommer i kontakt med forskellige kemikalier eller andre stoffer. For eksempel:

 • Hvis du ikke vasker under din forhud kan gamle hud, urin, sved og andet snavs samler der. Dette kan irritere glans og kan føre til betændelse.
 • Visse sæber og desinfektionsmidler, som du kan bruge til at rengøre penis.
 • Over-vask eller skrubning kan også irritere den sarte hud af glans.
 • Kondomer, sæddræbende, smøremidlet i kondomer og smøremidler bruges, når der dyrker sex kan alle irritere glans.
 • Kemikalier spildt på dine hænder kan overføres til penis, når du går på toilettet.
 • Nogle vaskemidler eller skyllemidler, der ikke er skyllet godt fra underbukser.

Hudsygdomme

Visse hudsygdomme kan forårsage balanitis eller forveksles med en balanitis, for eksempel, kan psoriasis og nogle ualmindeligt hudsygdomme påvirker penis.

En læge kan nemt diagnosticere balanitis ved den røde og betændt udseende enden af ​​penis (glans). I nogle tilfælde den sandsynlige årsag kan bestemmes ved udseendet af betændelse. For eksempel, ofte betændelse forårsaget af candida ser ganske typisk. Så i visse tilfælde din læge er i stand til at diagnosticere årsagen og rådgive om behandling med det samme.

Hvis din læge ikke er sikker på om årsagen, eller balanitis ikke klart med behandling, kan en eller flere af de følgende test blive foreslået:

 • En vatpind for at kigge efter bestemte bakterier (bakterier), der kan forårsage infektioner.
 • En test for at tjekke for diabetes, hvis dette er mistænkt.
 • Henvisning til en genitourinary medicin (GUM) klinik, hvis en STI er en formodet årsag.
 • Henvisning til en hud specialist hvis en hudlidelse eller allergi menes at være årsagen. Allergi test kan tilrådes, hvis en allergi er mistænkt for.
 • Sjældent, om betændelsen fortsætter, en lille prøve ( biopsi kan) i betændt hud skal træffes for at blive set på under mikroskop. Dette kan hjælpe med at finde årsagen.

Følgende anbefales hvis du har balanitis, uanset årsagen:

 • Undgå sæber når betændelse er til stede. Du kan bruge en fugtgivende creme eller salve (en blødgørende) til at rense stedet for sæbe.
 • Brug lunkent vand til at rense din penis og derefter tørre forsigtigt.
 • Nogle mennesker oplever, at saltbade er beroligende, mens behandling træder i kraft.

Behandlingen afhænger af årsagen til balanitis. Følgende gives ofte:

 • En anti-gærfløde eller et kursus af anti-gær tabletter er en fælles behandling, hvis den balanitis er forårsaget af Candida.
 • Antibiotika vil rydde infektion forårsaget af bakterier (bakterier), herunder visse sexsygdomme.
 • En mild steroid creme til at reducere inflammation er nyttigt for balanitis forårsaget af allergi eller irriterende. Undertiden en steroid creme anvendes som supplement til anti-gær eller antibiotikum medicin for at reducere inflammation forårsaget af infektion. (Bemærk:. Hvis der er infektion i enden af penis (glans) og derefter et steroid creme bør ikke anvendes alene, som steroider kan gøre infektion værre)

Hvis du har tilbagevendende balanitis og har en forhudsforsnævring (en tilstand, hvor forhuden ikke trække sig tilbage (trække) over glans), så en mulighed er at blive omskåret for at fjerne forhuden. Hvis dette er tilfældet, så vil din læge henvise dig til en læge, der er specialist til at drøfte dette nærmere.

Tips, der kan medvirke til at forebygge nogle tilfælde af balanitis nævnes:

 • Vask enden af ​​penis (glans) hver dag. Træk forhuden tilbage blidt samtidig i badekar eller bruser. Derefter forsigtigt rengøre glans ved hjælp af bare vand, eller vand, og en kedelig sæbe. Sørg for, at penis herunder glans er tør, før du lægger på underbukser.
 • Hvis symptomerne er relateret til brugen af ​​kondomer, så prøv at bruge et kondom, som er designet til følsom hud.
 • Vask dine hænder før de går på toilettet, hvis du arbejder med kemikalier, der kan irritere sarte hud.
 • Brug kondom hver gang du har sex med en ny sexpartner.

Aktuelle artikler