KOL - den glemte epidemi

De fleste af os har aldrig hørt om KOL, men mange af os har hørt af kronisk bronkitis, emfysem eller rygerlunger. Alle disse forhold er faktisk former for KOL eller kronisk obstruktiv lungesygdom (lunge) sygdom - en tilstand menes at påvirke op til tre millioner mennesker i Storbritannien og en af de mest almindelige årsager til hospitalsindlæggelse.

Hvis du aldrig har røget, er du højst sandsynligt ikke vil blive påvirket. Men selv hvis du gør røg og har KOL, kunne stoppe nu bremse udviklingen af ​​din tilstand dramatisk.

KOL - Hvad er symptomerne?

En phlegmy hoste er normalt det første symptom - selv før du udvikle den næste symptom, åndenød, en 'rygers hoste "kan betyde, at du har tidligt KOL. Du har tendens til at blive forpustet, når du anstrenge dig til at begynde med (gå hurtigt, eller op bakker eller trapper). Som tiden går, bliver mindre og mindre aktivitet er nødvendig for at bringe på åndenød. Produktion af spyt er et almindeligt symptom på KOL. Senere i den tilstand, kan du få opblussen af ​​din KOL med mere spyt (ofte grøn eller gul) og mere hvæsen eller åndenød.

Hvordan vil jeg blive diagnosticeret?

En maskine kaldet et spirometer måler, hvor meget luft du har i dine lunger, og hvor hurtigt du kan få det ud. Denne maskine er nu tilgængelig i de fleste praktiserende lægers operationer. Hvis ikke, kan din læge henvise dig til et lokalt hospital afdeling for spirometri test.

Hvordan kan jeg stoppe det værre?

Uanset hvor gammel du er, når du er diagnosticeret, rygestop er den mest effektive måde at forhindre din KOL at blive værre. Det er virkelig aldrig for sent at få fordel. Heldigvis NHS erkender, hvor svært holde op kan være, og tilbyder en bred vifte af behandling og støtte. Lang Borte er de dage, hvor læger og sygeplejersker gav dig et foredrag om det at være din egen skyld, og efterlod dig til at komme videre med det. Tal med din læge eller praksis sygeplejerske eller ring NHS Smoking Helpline på 0800 169 0169.

Hvad er de behandlinger?

I form af medicin, er inhalatorer grundlaget for behandling af KOL. I de meget tidlige stadier, kan du få en inhalator til at tage lige når du har brug for det. Senere kan dyrke regelmæssig medicin kombinerer en inhaleret steroid og en langtidsvirkende medicin for at holde dine luftveje åbne både at forbedre dine symptomer og skære chancerne for en grim flare-up. Én kombination medicin kaldet Symbicort ® forhindrede en indlæggelse for hver to patienter med mere fremskreden KOL, der tog det regelmæssigt for et år i de seneste undersøgelser.

Coping med symptomer på KOL

Den temmelig frastødende titlen 'pulmonal rehabilitering "er givet til en af ​​de mest effektive ikke-medicinske behandlinger, vi har. Det omfatter et program for uddannelse om din tilstand, rådgivning om, hvordan man begrænser den indflydelse det har på dit liv og praktisk hjælp til at øge din motion tolerance ved at øge din kondition og undervisning vejrtrækning teknikker. Det har vist sig at reducere træthed og bekæmpe dårligt humør. Spørg din læge om en henvisning.

KOL - Nye fremskridt

KOL - den glemte epidemien. KOL - Hvad er symptomerne?
KOL - den glemte epidemien. KOL - Hvad er symptomerne?

Indtil for ganske nylig troede lægerne ikke andet end at stoppe rygning kan bremse udviklingen af ​​KOL nok til at forlænge dit liv. Nylige undersøgelser, dog viser opmuntrende tegn på, at behandle tidligt med en inhaleret medicin kaldet tiotropium (Spiriva ®) kan faktisk bremse nedgangen i din lunge sundhed.

Met Office spiller sin del også. Visse vejr ofte gør KOL værre, og hver uge Met Office udsender et "KOL prognose 'for læger, der anmoder herom. De kan derefter kontakte deres patienter, og bede dem om at træffe visse forholdsregler for at undgå en opblussen af ​​deres KOL - og skære deres risiko for en hospitalsindlæggelse.

Aktuelle artikler