Triamcinolon næsespray (Nasacort)

Triamcinolon næsespray lindrer allergiske symptomer såsom en blokeret eller løbende næse, nysen og kløe.

Det kan tage et par dages behandling, før du føler den fulde effekt.

Hvis du bruger den til høfeber, begynde at bruge det 2-3 uger før høfeber sæsonen begynder og bruge det regelmæssigt.

Eventuelle bivirkninger er normalt milde.

Type medicin Kortikosteroid næsespray
Bruges til Forebyggelse og behandling af allergisk rhinitis
Også kaldet Nasacort ®, Nasacort ® Allergi
Fås som Næsespray

Triamcinolon næsespray anvendes til at forebygge eller lindre allergisk rhinitis. Dette er en tilstand, hvor indersiden af ​​næsen bliver betændt og irriteret. Almindelige symptomer omfatter nysen, en blokeret eller overbelastede næse, en vandig udledning (løbende næse) og en kløende næse. Det er forårsaget af allergi, såsom høfeber.

Udsættelse for irritanter såsom pollen, selskabsdyr pels, husstøvmideallergi og forurening kan få kroppen til at producere et kemisk stof kaldet histamin. Frigivelsen af ​​histamin slimhinden i næsen bliver opsvulmet og kløende, hvilket igen forårsager nysen og andre nasale symptomer. Triamcinolon næsespray reducerer inflammation og hævelse, og så lindrer overbelastning, kløe, nysen, irritation og ubehag. Den er tilgængelig på recept, eller du kan købe mindre pakninger uden recept på apoteket.

Nogle lægemidler er ikke egnet til folk med visse betingelser, og nogle gange et lægemiddel må kun anvendes, hvis ekstra omhu. Af disse grunde, før du begynder at bruge triamcinolon spray tale med en læge eller apoteket til råds:

 • Hvis du har en infektion i næsen.
 • Hvis du for nylig har haft en operation på næsen.
 • Hvis du har tuberkulose (TB).
 • Hvis det er beregnet til et barn.
 • Hvis du er gravid eller ammer.
 • Hvis du tager eller bruger andre lægemidler. Dette omfatter alle lægemidler, du tager, der er tilgængelige til at købe uden recept, såsom naturlægemidler og supplerende medicin.
 • Hvis du nogensinde har haft en allergisk reaktion på et lægemiddel.
 1. Ryst flasken forsigtigt, og fjern hætten.
 2. Før du bruger spray for første gang, skal du holde spray væk fra dig og placere dine fingre på hver side af dysen. Tryk ned et par gange, indtil du kan se en fin tåge i luften. (Dette skal kun gøres, når du først begynder at bruge en spray eller efter rengøring af dysen).
 3. Pust din næse forsigtigt at fjerne markeringen.
 4. Luk det ene næsebor ved at placere en finger forsigtigt mod den ene side af næsen. Bøj hovedet lidt fremad og sæt dyse spray ind det andet næsebor. Prøv at holde flasken oprejst som du gør dette.
 5. Træk vejret ind gennem næsen og skub ned på kraven af ​​dysen til at administrere en spray, derefter puste ud gennem munden. Gentag dette i samme næsebor for en anden spray.
 6. Bruger sprayen to gange i det andet næsebor.
 7. Tør dysen med en ren væv og sæt hætten. Hvis dysen bliver blokeret, kan du fjerne det fra flasken og skylles under varmt vand.
 • Før du starter denne behandling, kan du læse producentens trykte indlægsseddel inde fra pakken. Dette vil give dig en trin-for-trin guide til hvordan du bruger spray, og det vil også give dig en komplet liste over mulige bivirkninger fra at bruge det.
 • Når du først begynder at bruge triamcinolon, er det normalt at bruge to pust ind i begge næsebor en gang dagligt. Når dine symptomer er under kontrol, kan du være i stand til at reducere denne til blot én spray i hvert næsebor én gang dagligt. Det er vigtigt, at du bruger spray regelmæssigt, selvom dine symptomer er under kontrol.
 • Hvis du glemmer at bruge spray på din sædvanlige tidspunkt, kan du bruge den, så snart du husker det. Hvis du ikke kan huske til den følgende dag, så spring den glemte dosis - ikke dobbelt op for at kompensere for en glemt dosis.
 • Hvis du har købt spray uden at se en læge og dine symptomer er ikke blevet forbedret efter 14 dage for at bruge det, bør du lave en aftale for at se din læge for at kontrollere, at det er den rigtige behandling for dig.
 • Behandling med triamcinolon kan fortsættes i op til højst tre måneder. Må ikke bruge det i længere tid end dette uden at tale med en læge.
 • Brug ikke spray oftere eller i længere perioder end anbefalet på etiketten, da dette kan øge risikoen for bivirkninger.
 • Hvis du bruger spray til høfeber, kan det hjælpe at begynde at bruge det 2-3 uger før høfeber sæsonen starter. Dette er fordi det tager et par dages behandling, før du føler den fulde effekt, så begynder før pollen tæller stiger, vil hjælpe med at forhindre symptomerne i at udvikle.
 • Det anbefales, at du rengør sprøjtedysen gang hver uge. Dette kan gøres ved at fjerne dysen fra flasken og iblødsætning det i varmt vand i et par minutter. Lad det tørre naturligt, før du sætter det tilbage på flasken.

Sammen med deres nyttige effekter, kan de fleste lægemidler forårsage uønskede bivirkninger selvom ikke alle oplever dem. Disse normalt bedres som din krop tilpasser sig den nye medicin, men tale med din læge eller apoteket, hvis nogen af ​​de følgende bivirkninger fortsætter eller bliver generende.

Triamcinolon næsespray bivirkninger - disse påvirker mindre end 1 ud af 10 mennesker, der bruger denne spray Hvad kan jeg gøre, hvis jeg oplever dette?
Tørhed og irritation i næse og hals, hoste og koldt-lignende symptomer, milde næseblod Hvis nogen af ​​disse bliver generende, tale med en farmaceut eller læge. En alternativ præparat kan være mere egnet til dig
Hovedpine Spørg på apoteket til at anbefale en passende smertestillende
Dårlig fordøjelse Dette skulle snart passere

Hvis du oplever andre symptomer, som du mener kan skyldes denne medicin, tale med din læge eller apotek.

 • Opbevar al medicin utilgængeligt og ude af syne for børn.
 • Opbevares på et køligt, tørt sted, væk fra direkte varme og lys.
 • Kontrollér på etiketten, hvor længe du kan bruge spray når den er blevet åbnet. Efter denne tid, få en frisk forsyning.

Aldrig tage mere end den foreskrevne dosis. Hvis du har mistanke om, at du eller en anden kunne have taget en overdosis af denne medicin, gå til skadestuen i din lokale hospital. Tag beholderen med dig, også selvom den er tom.

Denne medicin er til dig. Aldrig give det til andre mennesker, selvom deres tilstand synes at være den samme som din.

Hvis du har en operation eller tandbehandling, fortælle den person udfører den behandling, hvilken medicin, du tager.

Hvis du køber noget medicin, check med en farmaceut, at de er sikkert at tage med din anden medicin.

Må ikke holde out-of-date eller uønskede medicin. Tag dem til dit lokale apotek, som vil bortskaffe dem for dig.

Hvis du har spørgsmål om denne medicin spørg på apoteket.

Aktuelle artikler