Septisk arthritis

Septisk arthritis er en infektion i en joint. Symptomerne omfatter smerter og ømhed i en fælles, smerte på at bevæge leddet og utilpashed. Det er en usædvanlig infektion, men alvorlig. Akut behandling er nødvendig. Dette omfatter antibiotika, og dræning af inficeret væske fra det fælles for at forhindre permanente ledskader.

Septisk arthritis er en infektion i en joint. Mange forskellige typer af bakterier (bakterier) kan forårsage septisk arthritis. Infektion med en bakterie kaldet Staphylococcus aureus er den mest almindelige årsag.

Hvis nogle bakterier sig på en lille del af en fælles, kan de formere sig og forårsage infektion. Bakterier kan komme til en fælles:

 • Via blodbanen. Dette er den mest almindelige årsag, især hos børn. Bakterier kan komme ind i blodet fra en infektion i en anden del af kroppen og rejse til en knogle. Selv hvis du er sunde, bakterier undertiden komme ind i blodet fra næsen eller tarmen.
 • Fra en skade. Bakterier kan komme ind i en joint, hvis du har et sår, der skærer i et joint.
 • Under operationen. Infektion er en usædvanlig komplikation, hvis du har fælles operation eller fælles undersøgelser (såsom artroskopi).

Alle i alle aldre kan udvikle septisk arthritis. Men har du en øget risiko, hvis du:

 • Har visse typer af gigt som reumatoid arthritis. Hvis leddene er allerede betændt, at de har større risiko for at blive smittet. Det kan være svært at se forskel mellem en opblussen af ​​noninfective gigt og infektiøse (septisk) arthritis. Som regel, hvis du allerede har gigt og symptomer pludselig blive værre, og du føler dig utilpas septisk arthritis er en mulighed. Tests kan bekræfte eller udelukke, en infektion.
 • Har for nylig haft en skade på en joint.
 • Har en ledprotese (såsom en kunstig hofte eller knæ).
 • Har for nylig blevet opereret for en joint.
 • Har en dårlig immunforsvar. For eksempel, hvis hvis du har aids, hvis du tager kemoterapi, er du alvorligt syg med en anden sygdom, etc.
 • Injicere gadestoffer som kan være kontamineret med bakterier.
 • Har gonorré. Dette er en seksuelt overført sygdom. Hvis ubehandlet, kan gonococcus bakterierne spredes i blodbanen og kan forårsage en septisk arthritis.
 • Har en infektion af knogle (osteomyelitis) tæt på en joint.

Knæet er stedet for infektion i mere end halvdelen af ​​tilfældene. Hoften er påvirket i omkring 1 ud af 5 tilfælde. Resten er normalt skulder, håndled, albue og ankel. Andre samlinger er sjældent påvirket. I de fleste tilfælde er kun én fælles påvirket. Men i omkring 1 i 5 tilfælde bakterierne fra en fælles spredning i blodet til et andet, og kan to eller flere led blive påvirket på samme tid.

 • Smerter fra de berørte fælles. Smerten tendens til at være alvorlig og normalt udvikler sig ganske hurtigt. Enhver bevægelse af samlingen er normalt meget smertefuldt.
 • Hævelse normalt udvikler sig over de berørte fælles som normalt er meget mørt.
 • Rødmen af overliggende hud er typisk hvis joint er tæt på hudens overflade.
 • Generel utilpashed med feber (høj temperatur) er fælles.

I de fleste tilfælde af septisk arthritis symptomerne udvikler hurtigt, inden for et par dage. Men med en infektion i et kunstigt led kan symptomerne ikke være så dramatisk og smerter og feber kan være mild ved første før gradvis blive værre. Også i tilfælde forårsaget af tuberkulose (TB) bakterie, kan symptomerne udvikler sig langsommere.

Test for at bekræfte diagnosen

Hvis du har typiske symptomer kommer fra en fælles nær til hudoverfladen, så diagnosen kan være temmelig klar. Dog kan smerte kommer fra dybere led såsom hoften skyldes en række årsager. Visse blodprøver kan hjælpe med at bekræfte, at du har en alvorlig betændelse 'sted' i kroppen, som kan være septisk arthritis.

En almindelig X-ray er ikke så nyttigt til at diagnosticere de tidlige stadier af septisk arthritis. Dog kan det være en nyttig test for at udelukke andre årsager til ledsmerter. En scanning af leddet kan bidrage til at bekræfte diagnosen.

Tests for at finde hvilken bakterie der forårsager infektionen

Septisk arthritis. Rødme i den overliggende hud.
Septisk arthritis. Rødme i den overliggende hud.

Blodet indeholder ofte nogle bakterier fra inficerede joint. Prøver af blod sendes til »lab« for at identificere, hvilken type bakterie der forårsager infektionen. Dette er vigtigt, da det vil hjælpe til at afgøre, hvilken er den bedste behandling. (Nogle bakterier er resistente over for visse antibiotika.) Også, hvis septisk arthritis er mistanke en prøve af fluidum fra den fælles taget af en fin nål. Tests på væsken kan normalt bekræfte diagnosen, og identificere bakterien, der forårsager infektionen.

Antibiotika

Antibiotika gang så hurtigt som muligt. I første omgang er høje doser gives direkte ind i venen. De valgte antibiotika er dem, der er tilbøjelige til at dræbe de bakterier, der ofte forårsager septisk arthritis. Men de antibiotika, undertiden ændret til forskellige dem, når resultaterne af testene bekræfte, hvilke bakterie der forårsager infektionen. (Nogle bakterier er resistente over for visse antibiotika.) Symptomerne ofte nøjes ganske hurtigt efter start antibiotika. Men du er nødt til at fortsætte med at tage antibiotika i flere uger. Dette er for at sikre, at alle infektionen er gået fra det fælles.

Tømning af ledvæsken

Inficeret væske drænes fra det angrebne led. Det forhindrer, at skader på fælles, mens antibiotika klare infektionen. Med en infektion i et knæ, albue eller skulderled dræning kan være relativt let at gøre med en nål. Men dybere led såsom en hofteleddet er mere vanskeligt og måske brug for en lille operation for at dræne den inficerede væske. Leddet kan være nødvendigt at drænet flere gange, indtil inficeret væske stopper opbygge.

Fiksering

Den berørte fælles muligvis afficerede, som bevægelsen kan være meget smertefuldt først.

Fysioterapi

Når infektionen er blevet behandlet så hurtigt som muligt, når symptomerne begynder at bilægge, er det vigtigt at få de berørte fælles gang igen. Dette kan bidrage til at forhindre en langvarig stivhed i det angrebne led.

Hvis infektionen er i et kunstigt led

De mest almindelige kunstige led at blive smittet, er albue, skulder og ankel leddene, efterfulgt af knæ-og hofteled. Den fælles ofte skal fjernes for at behandle infektionen korrekt. Men i mange tilfælde et nyt fælles kan indsættes med en god chance for succes.

Hvis infektionen er behandlet hurtigt, så er der en god chance for fuldstændig helbredelse uden langsigtede problemer.

Hvis der er forsinkelser i behandlingen, kan infektionen hurtigt ødelægge dele af leddet. Dette kan føre til langvarige smerter, nedsat bevægelse af leddet, og nogle handicap. I nogle tilfælde er infektionen bliver alvorlige og fører til blodforgiftning (sepsis). Dette er en alvorlig komplikation, som kan være dødelig, men er nu sjælden i Storbritannien siden antibiotika blev tilgængelige.

Aktuelle artikler