Anti-inflammatoriske smertestillende

Anti-inflammatoriske smertestillende anvendes til behandling af gigt, forstuvninger, smertefuld menstruation, og andre smertefulde tilstande. De fleste mennesker har ingen problemer med at tage disse tabletter. Men nogle mennesker udvikler bivirkninger, som undertiden kan være alvorlige. I særdeleshed - hvis du har nogen kardiovaskulære (hjerte, apopleksi eller blodkar tilstand), eller bestemte gut forhold, eller er ældre, så disse lægemidler er ordineret med forsigtighed og kun hvis der ikke er nogen alternativer, og på de laveste doser og varigheder nødvendige Note.: hvis du udvikler øvre mavesmerter, pass blod eller sort afføring eller opkast blod, så stop med at tage tabletterne og kontakte din læge så hurtigt som muligt, eller gå til den nærmeste skadestue.

Anti-inflammatoriske smertestillende kaldes non-steroide anti-inflammatoriske lægemidler (NSAID), eller blot "anti-inflammatoriske«. Der er over 20 typer. De omfatter: aceclofenac, acemetacin, aspirin (se også nedenfor), celecoxib, dexibuprofen, dexketoprofen, diclofenac, etodolac, etoricoxib, fenbufen, fenoprofen, flurbiprofen, ibuprofen, indometacin, ketoprofen, mefenamsyre, meloxicam, nabumeton, naproxen, piroxicam, sulindac, tenoxicam og tiaprofensyre. Hver af disse også kommer som forskellige mærkenavne.

Du har brug for en recept for at få anti-inflammatoriske, bortset fra ibuprofen og aspirin, som du også kan købe fra apoteker.

Relaterede artikler

 • Tunge perioder (menoragi)
 • Nyttige medicin til at holde sig hjemme
 • Psoriasisgigt

Anti-inflammatoriske smertestillende har to vigtige formål:

 • Som smertestillende. Anti-inflammatoriske bruges til at lette smerter i forskellige forhold, herunder: ledsmerter, muskel-og ligament smerter (stammer og forstuvninger), menstruationssmerter, smerter efter operationer, hovedpine, migræne, og nogle andre typer af smerte. Efter en enkelt dosis, arbejder de mindst lige så godt som paracetamol at lette smerter. En kort kursus af et anti-inflammatorisk medicin er en mulighed for at lette korte anfald af smertefulde tilstande.
 • At reducere inflammation. Med gentagne regelmæssige doser, de også reducere inflammation. Dette kan yderligere reducere smerter og stivhed, der opstår med inflammatoriske tilstande, såsom rheumatoid arthritis. Når det bruges til at reducere betændelse, kan du ikke mærke den maksimale effekt i op til 1-3 uger efter start et kursus af tabletter.

Ibuprofen og aspirin er også anvendt til at nedbringe en høj temperatur. Lav-dosis aspirin bruges også til at hjælpe med at forhindre blodpropper, som kan forårsage et hjerteanfald eller slagtilfælde. (Se separat brochure kaldet »Aspirin og andre antiblodpladelægemidler".)

De virker ved at hæmme (blokering) virkningen af ​​enzymer (kemikalier) kaldet cyclooxygenase (COX) enzymer. COX enzymer hjælper til at gøre andre kemikalier kaldet prostaglandiner. Nogle prostaglandiner er involveret i produktionen af ​​smerte og inflammation på steder med skader. En reduktion i prostaglandin produktion reducerer smerte og inflammation.

Der findes to typer af COX-enzymer - COX-1 og COX-2. Det er COX-2 enzymet, der primært involveret i at gøre de prostaglandiner, der er involveret med smerter og betændelse. Anti-inflammatoriske smertestillende undertiden inddeles i to hovedgrupper:

 • Selektive eller standard NSAID. De fleste falder i denne gruppe, herunder diclofenac, ibuprofen, indometacin og naproxen. Disse blok både COX-1 og COX-2-enzymer.
 • Coxiber. For eksempel. Celecoxib og etoricoxib Disse hovedsageligt (selektivt) blokerer bare COX-2 enzymet.
Anti-inflammatoriske smertestillende. hvis du udvikler øvre mavesmerter, pass blod eller sort afføring eller opkast blod, så stop med at tage tabletterne og kontakte din læge så hurtigt som muligt, eller gå til den nærmeste skadestue.
Anti-inflammatoriske smertestillende. hvis du udvikler øvre mavesmerter, pass blod eller sort afføring eller opkast blod, så stop med at tage tabletterne og kontakte din læge så hurtigt som muligt, eller gå til den nærmeste skadestue.

Det er ofte værd at prøve paracetamol, før du tager en anti-inflammatorisk. Paracetamol er et godt smertestillende, og er mindre tilbøjelige til at forårsage bivirkninger. Selvom paracetamol ikke reducerer inflammation, er det ofte det foretrukne smertestillende for muskler og led betingelser, der forårsager smerte, men har meget lidt betændelse. For eksempel. Slidgigt

Hvis du tager en anti-inflammatorisk smertestillende, som hovedregel bør du tage den laveste dosis, der er effektiv, for den korteste tid, der er muligt. Målet er at lette smerter og betændelse, men med den mindste risiko for at udvikle bivirkninger. Men nogle mennesker tage en lang sigt. For eksempel. Nogle mennesker, der har en inflammatorisk gigt hvor en anti-inflammatorisk giver stor lindring af symptomer I denne situation bør behovet for langtidsbehandling blive gennemgået af en læge fra tid til anden.

Før du starter et kursus i en anti-inflammatorisk smertestillende, er din risiko for at udvikle alvorlige hjerte-kar-og tarm bivirkninger skal tages i betragtning (jf. nedenfor).

Anti-inflammatoriske ikke ændre forløbet af smertefulde tilstande, såsom arthritis. De bare lindre symptomerne på smerter og stivhed. Dette kan dog give yderligere fordel, fordi hvis smerten er aftaget, kan du så være i stand til at bevæge sig rundt lettere eller bruge en smertefuld fælles lettere. Inflammation og smerte af forskellige typer af gigt ofte kommer og går. Under gode perioder, når symptomerne er ikke så slemt kan du ikke behøver at tage anti-inflammatoriske.

De forskellige typer af anti-inflammatoriske har fordele og ulemper, hvorfor forskellige mennesker tager forskellige. For eksempel:

 • Nogle er mindre tilbøjelige til at forårsage bivirkninger, men kan ikke være så stærk som andre.
 • Nogle har brug for at blive taget mere ofte hver dag end andre.

Nogle mennesker oplever, at den ene præparat virker bedre end en anden for dem. Hvis en præparatet ikke arbejde meget godt i starten, og derefter en anden kan arbejde bedre. Det er ikke usædvanligt at prøve to eller flere præparater, før at finde en, der passer dig bedst. Din læge kan rådgive.

De fleste mennesker, der tager anti-inflammatoriske har ingen bivirkninger, eller kun mindre betydning. Når det tages korrekt, fordelen regel langt opvejer de potentielle skader. Navnlig tage mange mennesker et kort kursus af en anti-inflammatorisk for alle former for smertefulde forhold. Men bivirkninger, og nogle gange meget alvorlige mulige bivirkninger kan forekomme. Derfor...

Gør læse indlægssedlen, der følger med tabletter for en komplet liste over advarsler og mulige bivirkninger. Tjek især hvis du har nogen af betingelserne eller tage anden medicin, hvor risikoen for bivirkninger øges.

For eksempel er en vigtig forsigtighed, at ideelt set bør du ikke tage anti-inflammatoriske, hvis du er gravid. Også, hvis du har nogen kardiovaskulære (hjerte, slagtilfælde eller blodkar) tilstand eller visse gut forhold, eller er ældre, så de er ordineret med forsigtighed og kun hvis der ikke er nogen alternativer, og på de laveste doser og varigheder nødvendige.

Det følgende er ikke en udtømmende liste, men belyser nogle af de mere vigtige bivirkninger og advarsler at være opmærksom på.

Blødning i mave og tarm

Anti-inflammatoriske tider få mavesækkens slimhinde at bløde. Dette er fordi de kemikalier (prostaglandiner), der er reduceret med antiinflammatoriske også er involveret i at hjælpe til at beskytte maveslimhinden fra virkningerne af syre i maven. Nogle gange kan en mavesår udvikler sig. Sommetider blødning er svær, og endda livstruende. Ældre mennesker er mere tilbøjelige til dette problem, men det kan forekomme i nogen.

Derfor, hvis du tager en anti-inflammatorisk, og du udvikler øvre mavesmerter, pass blod eller sort afføring eller opkast blod, så stop med at tage tabletterne, og se en læge hurtigst muligt, eller gå til en skadestue.

Risikoen for blødning i maven øges, hvis du tager en anti-inflammatorisk plus warfarin, steroider, eller lavdosis acetylsalicylsyre (bruges af mange mennesker til at hjælpe med at forhindre et hjerteanfald eller slagtilfælde). Disse kombinationer af lægemidler bør kun anvendes, hvis det er absolut nødvendigt.

Nogle mennesker har brug for en anti-inflammatorisk at lindre smerter, og alligevel er i øget risiko for maveblødning. For eksempel. Personer over 65 år, eller dem med en fortid af maven eller tolvfingertarmen I sådanne tilfælde anden medicin kan også blive ordineret til at beskytte foring af maven mod virkningerne af den anti-inflammatoriske. Denne regel forhindrer blødning og mavesår i at udvikle, hvis du tager en anti-inflammatorisk. En anden mulighed undertiden betragtes er at tage en anti-inflammatorisk, at nogle undersøgelser tyder på, kan muligvis have en lavere risiko for at forårsage maveblødning. Disse typer af anti-inflammatoriske kaldes selektive COX-2-hæmmere (beskrevet tidligere). Du bør dog ikke tage en selektiv COX-2-hæmmer, hvis du har en hjerte-kar sygdomme såsom angina, myokardieinfarkt (hjerteanfald), slagtilfælde, perifer vaskulær sygdom, etc.

Hjerte-kar-problemer

Undersøgelser har vist, at mennesker, der tager anti-inflammatoriske smertestillende har en lille, men signifikant stigning i risikoen for at udvikle en myokardieinfarkt (MI eller hjerteanfald) eller slagtilfælde. Selv om det kan forekomme i nogen, at risikoen er hovedsageligt i folk allerede kendt for at have kardiovaskulære problemer såsom angina eller perifer vaskulær sygdom, og hos ældre. Måske er den højeste risiko er hos mennesker, der tidligere har haft en MI. For eksempel så en forskningsundersøgelse på folk, der tidligere havde haft en MI. Resultaterne viste en markant stigning i antallet af en anden MI i mennesker, der tog en anti-inflammatorisk i forhold til dem, der ikke var.

Så det lader til, at anvendelsen af ​​anti-inflammatoriske smertestillende bør holdes på et absolut minimum for mennesker med hjertesygdomme og andre cardiovaskulære sygdomme.

Hvis du har astma, forhøjet blodtryk, hjertesvigt eller nyresvigt

Hos nogle mennesker med astma, er symptomer såsom hvæsen eller åndenød forværret af anti-inflammatoriske. Hvis din astma pludselig gør bliver værre, bør du stoppe anti-inflammatoriske og søge lægehjælp. Desuden kan anti-inflammatoriske sommetider gøre højt blodtryk, hjertesvigt eller nyresvigt værre. Hvis du har nogen af ​​disse betingelser, kan du blive mere nøje, hvis du får ordineret en anti-inflammatorisk.

Nogle andre bivirkninger, der undertiden forekomme, omfatter:

Kvalme (utilpashed), diarré, udslæt, hovedpine, svimmelhed, nervøsitet, depression, døsighed, søvnløshed (dårlig søvn), vertigo (svimmelhed), og tinnitus (lyde i øret). Hvis en eller flere af disse sker, vil normalt aftage, hvis du stopper med at tage tabletterne. Der findes også en række andre ualmindelige bivirkninger - se indlægssedlen i tabletten pakken for detaljer.

Interaktioner med andre lægemidler

Hvad er anti-inflammatoriske smertestillende? At reducere inflammation.
Hvad er anti-inflammatoriske smertestillende? At reducere inflammation.

Anti-inflammatoriske smertestillende kan sommetider reagerer i kroppen med visse andre lægemidler, undertiden til at forårsage skadelige virkninger. Derfor er det bedst at tjekke med en læge eller på apoteket, hvis du tager anden medicin, før du tager en anti-inflammatorisk smertestillende.

Hvis du tror, ​​du har haft en bivirkning til en af ​​dine medicin, kan du rapportere dette på Gult kort-ordningen. Du kan gøre dette online på følgende internetadresse: www.mhra.gov.uk / Yellowcard.

The Yellow Card-ordning bruges til at gøre farmaceuter, læger og sygeplejersker opmærksomme på eventuelle nye bivirkninger, som din medicin kan have forårsaget. Hvis du ønsker at rapportere en bivirkning, bliver du nødt til at give grundlæggende oplysninger om:

 • Den bivirkning.
 • Navnet på den medicin, som du tror det skyldes.
 • Oplysninger om den person, der havde side-effekt.
 • Dine kontaktoplysninger som reporter for bivirkning.

Det er nyttigt, hvis du har din medicin og / eller folder, der fulgte med den med dig, mens du udfylder rapporten.

Aktuelle artikler