Afføringsmidler

Afføringsmidler er medicin, der bruges til at behandle forstoppelse. De kan tages gennem munden som væsker, tabletter eller kapsler, eller de kan gives via endetarmen (endetarmsåbningen). Afføringsmidler er generelt opdelt i fire grupper - afhængigt af den måde, de arbejder. Visse afføringsmidler arbejde hurtigt, inden for 15 til 30 minutter, og nogle tager en eller to dage til at arbejde. Du bør drikke masser af væske, når du tager afføringsmidler (8-10 kopper om dagen). Afføringsmidler er normalt tages for et par dage, indtil din afføring er vendt tilbage til normal. Men et par folk har brug for at tage dem på lang sigt.

Afføringsmidler er en gruppe af lægemidler, der anvendes til behandling af forstoppelse. De kan tages gennem munden som væsker, tabletter eller kapsler, eller de kan gives via endetarmen (endetarmsåbningen) - for eksempel, suppositorier eller lavement. Suppositorier er pellet-formede afføringsmidler, der er indsat i endetarmen via anus. Et lavement er en væske, der er indsat i endetarmen og nedre tyktarm via anus.

Der er fire hovedgrupper af afføringsmidler, der arbejder på forskellige måder. Hver afførende ofte kommer i forskellige mærkenavne:

 • Bulk-dannende afføringsmidler (også kendt som fiber kosttilskud). For eksempel. Ispaghula, methylcellulose, sterculia Uforarbejdet klid er en billig fiber supplement.
 • Osmotisk afføringsmidler. For eksempel lactulose, macrogol, phosphat lavementer, og natriumcitrat lavement.
 • Stimulerende afføringsmidler. For eksempel. Bisacodyl, dantron, docusatnatrium, glycerol, sennep og natrium picosulfat
 • Fækale blødgørere. For eksempel docusatnatrium, arachis (peanut) olie lavementer, og flydende paraffin.
Afføringsmidler. Bulk-dannende afføringsmidler (også kendt som fiber kosttilskud).
Afføringsmidler. Bulk-dannende afføringsmidler (også kendt som fiber kosttilskud).

Forstoppelse er, når fæces (afføring eller bevægelser) bliver hårdt, og svært eller smertefuldt at passere. Tiden mellem toilet trips vokser i forhold til din sædvanlige mønster. (Bemærk: der er et stort udvalg af normal tarm vane Nogle folk normalt går på toilettet for at passere fæces 2-3 gange om dagen For andre er 2-3 gange om ugen normalt Det er en ændring fra din sædvanlige mønster... der kan betyde, at du er forstoppet.) Sommetider crampy smerter opstår i den nederste del af maven. Du kan også føle sig oppustet og føler syge, hvis du har svær forstoppelse.

Forstoppelse kan være forårsaget af ikke spiser nok fiber eller ikke drikker nok væske. Det kan også være en bivirkning af visse lægemidler, eller relateret til en underliggende medicinsk tilstand. I mange tilfælde er årsagen ikke klart.

For mere information se separat folder kaldet "Forstoppelse '.

Bulk-dannende afføringsmidler kaldes fiber kosttilskud. De øger hovedparten af ​​afføringen på en lignende måde til fiber. De delvist virker ved at absorbere vand (lidt ligesom trækpapir). Stigningen i hovedparten af ​​afføringen stimulerer musklerne i din tarm at presse fæces langs og ud af kroppen. Fibre er den del af vegetabilske fødevarer, der ikke fordøjes. Den forbliver i din tarm og er gået i afføringen (fæces). Fibre tilføjer bulk til afføring.

Osmotiske afføringsmidler virker ved at tilbageholde væske i tyktarmen ved osmose (så mindre væske absorberes i blodbanen fra tyktarmen).

Stimulerende afføringsmidler stimulerer nerverne i tyktarmen (colon og rektum - undertiden også kaldet tyktarmen). Dette så får musklen i væggen af ​​tyktarmen til at presse hårdere end normalt. Dette skubber fæces langs og ud.

Fækale blødgørere virker ved at fugte og blødgørende fæces.

For det meste er afføringsmidler indtages gennem munden (oralt). I nogle tilfælde kan lægen foretrække at behandle din forstoppelse ved at give medicin via anus (endetarmsåbningen). Men valget af afførende normalt afhænger: hvad du ville foretrække, symptomerne på forstoppelse, du har, hvor alvorlig din forstoppelse er de mulige bivirkninger af afførende, dine andre medicinske tilstande, og omkostninger. Som en generel regel:

 • Behandling med en bulk-dannende afførende normalt forsøgt først.
 • Hvis fæces forbliver hårdt trods ved hjælp en bulk-dannende afføringsmiddel, så et osmotisk laksativ tendens til at blive prøvet, eller anvendes som supplement til en bulk-dannende afføringsmiddel.
 • Hvis afføringen er bløde, men du stadig finde dem vanskelige at passere derefter en stimulerende afføringsmiddel kan tilføjes i.

Hvis du er gravid eller ammer er der en række af afføringsmidler, der menes at være sikkert at tage. Hvis du har brug for at tage et afføringsmiddel, når du er gravid eller ammer, bør du altid spørge din læge eller apotek til råds om, hvilken en du skal bruge.

Nogle gange er et lavement nødvendig i alvorlig forstoppelse og kan bruges til at rydde den nedre tarm (rektum).

Høje doser af macrogol osmotiske afføringsmidler bruges til at behandle fækal belastning og impaction (svær forstoppelse) - dette bør være under tilsyn og rådgivning fra en læge.

Anvendte væske paraffin at blive almindeligt anvendt som en fækal blødgører. Men det er nu ikke anbefales, da det kan forårsage bivirkninger såsom siver fra anus og irritere huden, og det kan påvirke absorptionen af ​​nogle vitaminer fra tarmen.

Hvad er forstoppelse? Bulk-dannende afføringsmidler.
Hvad er forstoppelse? Bulk-dannende afføringsmidler.

Bulk-dannende afføringsmidler kan have en vis effekt indenfor 12-24 timer, men deres fulde effekt kan tage flere dage at udvikle sig.

Osmotisk afføringsmidler såsom lactulose kan tage op til to dage at have nogen effekt, så de ikke er egnede til hurtig lindring af forstoppelse. Macrogoler handle langt hurtigere, og kan også anvendes i høje doser for at rydde fækal belastning eller impaction.

Stimulerende afføringsmidler arbejder normalt indenfor 8-12 timer. En sød dosis anbefales, så du er tilbøjelige til at føle trang til at gå på toilettet engang den følgende morgen. Men du kan prøve at tage det på forskellige tidspunkter på dagen for at finde det bedste tidspunkt på dagen for dig. Nogle mennesker har naturligvis deres afføring senere på dagen snarere end i morgen.

Fækale blødgørere arbejder normalt inden for 24 til 48 timer.

Afføringsmidler, der er givet via endetarmen (stikpiller eller lavementer) arbejder normalt inden for 15 til 30 minutter. Stærkere osmotiske afføringsmidler (såsom magnesiumsalte og fosfat lavementer) kan anvendes til at rydde tarmen hurtigt og i situationer som før tarm kirurgi.

Det afhænger af, hvilken type forstoppelse du har. De fleste mennesker behøver kun at tage et afføringsmiddel for en kort tid, at komme over et anfald af forstoppelse. Når forstoppelse letter, kan du normalt stoppe afføringsmiddel. Nogle mennesker komme ind i vane med at tage et afføringsmiddel hver dag "til at holde tarme regelmæssige" eller for at undgå forstoppelse. Dette er ikke anbefales, især for afføringsmidler, som ikke er løs-dannende.

Nogle mennesker har kronisk (vedvarende) forstoppelse og det kan være sværere at behandle. Så i nogle situationer er afføringsmidler nødvendige for længere perioder (undertiden endda på ubestemt tid), og de bør ikke stoppes pludseligt. Kronisk forstoppelse er undertiden kompliceret af en pukkel af hård afføring opbygning i tarmen (fækale belastning) eller endog delvist blokerer det (impaction). Hvis pålæsning og impaction opstår de skal behandles først, ofte med meget højere doser af afføringsmidler. Derefter en normal vedligeholdelsesdosis af afføringsmidler bruges til at holde tarmene i bevægelse.

Det er ikke muligt at opregne alle de mulige bivirkninger af hver afførende i denne indlægsseddel. Men som med al anden medicin, er der en række bivirkninger, som er rapporteret med hver af de forskellige afføringsmidler. Hvis du ønsker mere specifikke oplysninger for din afføringsmiddel, så skal du læse indlægssedlen, der følger med medicinen.

Afføringsmidler meget sjældent forårsage alvorlige bivirkninger. Almindelige bivirkninger omfatter flatulens, kramper, diarré, kvalme og oppustethed. De fleste af de bivirkninger kan undgås eller reduceres ved at starte ud på en lav dosis og øge dosis af orale afføringsmidler gradvist.

Bulk-dannende afføringsmidler - du måske bemærke en stigning i vinden (flatulens) og abdominal oppustethed. Dette er normalt og har tendens til at slå sig ned efter et par uger, da tarmen bliver brugt til stigningen i fiber (eller bulk-dannende afførende). Indimellem kan hovedparten-dannende afføringsmidler gøre symptomerne værre, hvis du har meget svær forstoppelse. Dette er fordi de kan forårsage oppustethed og ubehag uden at gøre meget for at rydde en masse af fæces som sidder fast længere nede i tarmen. Se en læge, hvis du føler, at bulk-dannende afføringsmidler gør dine symptomer værre.

Disse lægemidler sommetider reagere med andre lægemidler, som du kan tage. Så sørg for din læge kender af andre lægemidler, som du tager, herunder dem, som du har købt i stedet blevet ordineret. Se indlægsseddel, der følger med netop din brand for en komplet liste over mulige bivirkninger og advarsler

Nogle vigtige overvejelser er:

 • Drikke masser af væske.
 • Undgå at tage for meget.

Drikke masser af væske

Det er vigtigt, at du drikker rigeligt med væske, når tager nogen afføringsmiddel. Mindst to liter om dagen (8-10 kopper). Et osmotisk afføringsmiddel kan gøre dig dehydreret. Hvis du tager en bulk-dannende afførende og du ikke drikker nok væske dette kan forårsage en blokering i tarmen. Fæces kan blive tør og vanskelig at passere.

Undgå at tage for meget

Tager for meget af visse afføringsmidler kan føre til diarré og miste for meget salt fra kroppen. Tager for meget af en bulk-dannende afføringsmiddel eller ikke drikker nok væske med en bulk-dannende afførende, forårsager en blokering i tarmen i stedet diarré.

Hvis du tager klid, er det bedst at opbygge mængden gradvist. Start med to teskefulde om dagen, og den dobbelte mængde hver femte dag indtil du når omkring 1-3 spiseskefulde om dagen. Du kan drys klid på morgenmadsprodukter, eller bland det med frugtsaft, mælk, gryderetter, supper, smuldrer, kager, scones osv.

Generelt er de fleste mennesker i stand til at tage afføringsmidler. Du kan ikke tage afføringsmidler, hvis du:

 • Har en blokering i din tarm.
 • Har Crohns sygdom eller colitis ulcerosa, medmindre det specifikt anbefales af din læge.

Ovenstående oplysninger er omkring afføringsmidler, der er almindeligt ordineret. Men det er velkendt, at visse fødevarer har afførende egenskaber og nogle mennesker foretrækker at prøve naturmedicin. Fødevarer, der har afførende egenskaber hovedsageligt arbejde, fordi de er høj i fiber, men nogle fødevarer kan også have en vis stimulerende eller osmotiske egenskaber. Følgende er to eksempler på naturlige afføringsmidler.

Svesker

Svesker (tørrede blommer) har længe været tænkt som effektiv til forstoppelse. Men indtil for nylig, havde der været lidt videnskabelig dokumentation for dette. Men en videnskabeligt forsøg blev offentliggjort i 2011 (nævnt i slutningen) underbygger troen på, at svesker er gode til behandling af forstoppelse. I forsøget blev 40 voksne med vedvarende forstoppelse undersøgt som til effekten af ​​svesker versus Ispaghula (psyllium) - et almindeligt anvendt behandling for forstoppelse. Kort fortalt gennemsnitligt 50 g svesker (omkring seks svesker) to gange dagligt syntes at være bedre til at lempe forstoppelse end 11 g Ispaghula tages to gange dagligt. Dette er blot én lille forsøg, men det synes at bekræfte mange menneskers tro på, at svesker er gode til at lempe forstoppelse.

The Beverley-travis naturligt afføringsmiddel blanding

Denne opskrift (beskrevet nedenfor) blev undersøgt i et videnskabeligt forsøg, der involverede ældre i en plejebolig. En behandling gruppe blev sammenlignet med en ikke-behandlingsgruppe. Konklusionen på den angivne undersøgelse, at "Beverley-Travis naturligt afføringsmiddel Mixture, gives i en dosis på 2 spsk to gange dagligt, er nem at bruge, omkostningseffektive og mere effektiv end daglige foreskrevne afføringsmidler på at fremstille normal afføring." Så kan det være værd at prøve:

 • Opskrift ingredienser - én kop hver af: rosiner, udstenede svesker, figner datoer; ribs, sveskejuice koncentrat.
 • Kørselsvejledning - kombinere indholdet sammen i en kværn eller blender til en fortykket konsistens. Opbevares i køleskab mellem anvendelser.
 • Dosis - to spiseskefulde to gange dagligt. Øge eller mindske dosis efter konsistens og hyppigheden af ​​afføring.

Hvis du tror, ​​du har haft en bivirkning til en af ​​dine medicin, du kan rapportere dette på Gult kort-ordningen. Du kan gøre dette online på følgende internetadresse: www.mhra.gov.uk / Yellowcard.

The Yellow Card-ordning bruges til at gøre farmaceuter, læger og sygeplejersker opmærksomme på eventuelle nye bivirkninger, som medicin kan have forårsaget. Hvis du ønsker at rapportere en bivirkning, bliver du nødt til at give grundlæggende oplysninger om:

 • Den bivirkning.
 • Navnet på den medicin, som du tror det skyldes.
 • Oplysninger om den person, der havde side-effekt.
 • Dine kontaktoplysninger som reporter for bivirkning.

Det er nyttigt, hvis du har din medicin - og / eller folder, der fulgte med det - med dig, mens du udfylder rapporten.

Aktuelle artikler